Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Wonderchicken & Co Verborgen juweeltjes

Maastricht

Dat de kalkstenen van de Sint-Pietersberg en omgeving vol zitten met fossielen is algemeen bekend. Het zijn de stille getuigen van het rijke leven in een ondiepe en warme zee, tussen 68 en 66 miljoen jaar geleden.

Contact

Adres:
Natuurhistorisch Museum Maastricht
De Bosquetplein 6
6211 KJ Maastricht
Plan je route
Afstand:

Maar dat we ooit ook resten van vogels onder ogen zouden krijgen, kwam wel als een grote verrassing. Nog groter was de verbazing toen bleek dat het om twee nieuwe soorten ging – ronduit spectaculair! Bijzondere vondst Fossielen van vogels, oftewel vliegende dino’s, zijn erg zeldzaam in de kalkstenen van de Sint-Pietersberg en omgeving. Toch vonden Nederlandse amateurpaleontologen Rudi Dortangs en Maarten van Dinther er twee bij Eben Emael: Asteriornis maastrichtensis en Janavis finalidens. De vinders schonken ze aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht. 10 december keerden deze fossielen terug van hun reisje naar Engeland voor een CT-scan. Dat vieren we met een tijdelijke expositie.

Prijzen

  • van € 0,00 tot € 9,00 Volwassen: € 9,00 - (groep +20 p. € 8,00) Senior 65+: € 7,00 Kind t/m 4 jaar: Gratis Kind 5 t/m 11 jaar: € 6,00 - (groep +20 p. € 5,00) CJP, Student: € 8,00 Museumkaart: Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *