Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

3 x Museum Valkenburg

Valkenburg

Op 30 april openen er drie tentoonstellingen in Museum Valkenburg.

Contact

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Boek je tickets

Crises en Catastrofes in Valkenburg

Met de watersnoodramp van 2021 nog in het verse geheugen heeft Museum Valkenburg het initiatief genomen tot het organiseren van een speciale tentoonstelling. Want was die overstroming wel zo uniek? En wat voor andere rampen hebben Valkenburg in de loop der tijd wel niet getroffen?

Van Kotona naar Varpullan

In het Tikanoja Art Museum, een van de bekendste kunstmusea van Finland (Vaasa), was in de zomer van 2021 al een tentoonstelling te zien van deze 6 kunstenaars van deze familie uit het Limburgse land. Deze veelzijdige expositie komt deze lente naar Museum Valkenburg.

Eugene Laudy

Monumentale kunst was tussen 1900 en 1960 de belangrijkste en meest kenmerkende kunstvorm in Limburg. Ze werden de ‘Monumentalisten’ genoemd en verdienden hun brood met het maken van mozaïeken, reliëfs, muurschilderingen en glas-in-loodramen voor kerken, gemeentehuizen, scholen, kantoren en ziekenhuizen. Eugène Laudy was een belangrijke exponent van deze groep Monumentalisten.

Prijzen

  • Begeleiders€ 8,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *