Ga naar inhoud

Tastbaar| Tangible

Jekerkwartier, Maastricht

Tastbaar | Tangible is de titel van de duotentoonstelling van Alke Schmidt en Greet Weitenberg die opent bij PontArte in Maastricht.

Na 3 jaar Corona wordt de schade en inwerking van de pandemie langzaam zichtbaar. Alke Schmidt en Greet Weitenverg vertellen in hun werk het individuele verhaal van de afgelopen jaren. Waar de een, Greet Weitenberg, een denkbeeldige wereld heeft gecreëerd, haar Happy World, heeft de ander, Alke Schmidt, de gevolgen aan den lijve ondervonden en is van het documenteren van de pandemie naar het documenteren van haar voortdurende worsteling met de gevolgen van Long Covid gegaan. 
Wat beide kunstenaars gemeen hebben is het medium dat ze gebruiken: textiel; in alle vormen en aanpassingen. Schmidt geborduurd op oude kussenslopen en tafelmatten gemaakt door haar moeder om haar verhaal te vertellen. Weitenberg creëert haar eigen, zeer tastbare textielwerken. 

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 8 juni 2023 t/m 11 juni 2023
  • Dagelijks vanaf 15 juni 2023 t/m 17 juni 2023

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *