Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Bertien van Manen: Gluckauf

SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen

In de museumzaal is de tentoonstelling 'Gluckauf' te zien, van fotografe Bertien van Manen (1942, Den Haag), die opgroeide in Heerlen.

Contact

SCHUNCK Glaspaleis
Bongerd 18
Heerlen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

in de museumzaal de tentoonstelling 'Gluckauf' te zien, van fotografe Bertien van Manen (1942, Den Haag), die opgroeide in Heerlen. Gluckauf toont een selectie foto's uit het oeuvre van Van Manen, waarin het leven in mijnwerkersgemeenschappen centraal staat. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een fotoserie die van Manen eind jaren 70 maakte in het Engelse mijnstadje New Sharlston; in een reeks foto’s in de Appalachen (VS) uit de periode 1985-2013 en in een serie over het leven van mijnwerkers in Siberië in de vroege jaren 90. Van Manen weet altijd dicht bij haar onderwerp te komen. Het draait in haar foto’s niet om historische gebeurtenissen, maar om de langdurige ontmoeting. De tentoonstelling bestaat uit een veelvoud aan foto’s, plus een 55 minuten durende film.

Prijzen

  • van € 0,00 tot € 8,50

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *