Culturele locaties in Maastricht

Bezoek je Maastricht, ontdek dan zeker de musea, kunsthuizen en culturele instellingen. Van het fotomuseum aan het Vrijthof tot het imposante Bonnefanten voor hedendaagse kunst. Meer interesse in de geschiedenis van de Mosasaurus? Stap dan binnen in het Natuurhistorisch Museum. Op deze pagina vertellen we je alles over kunst en cultuur in Maastricht.

I.v.m. de aangepaste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zullen diverse evenementen, voorstellingen en concerten worden afgelast. Musea blijven in elk geval t/m 19 januari gesloten. Kijk voor de actuele informatie over evenementen en activiteiten op de website van de betreffende organisatoren.

Wil je ons laten weten dat je evenement of activiteit is afgelast of verplaatst? Of heb jij een initiatief dat je graag met ons wilt delen? Stuur een mail naar redactie@uitagendamaastricht.nl en we gaan er z.s.m. mee aan de slag.

© Bonnefanten Museum

Twee locaties, één voorstelling: Ger Lataster

Dit jaar vieren we de 100ste geboortedag van de Nederlandse kunstenaar Ger Lataster met een indrukwekkende tentoonstelling. Ontdek een selectie monumentale schilderijen en bekijk zijn schilderkunstige experimenteerdrift die van doek tot doek te volgen is in het Bonnefanten. Daarnaast kom je meer te weten over zijn artistieke beginjaren én het late werk in het Gouvernement aan de Maas. Twee locaties, één kunstenaar!

Bekijk het hier
© Marres
© Marres

Limburg Biënnale

Met trots organiseert Marres de eerste Limburg Biënnale: een tweejaarlijkse kunstmanifestatie waarbij alle soorten kunstenaars, professionals, amateurs en hobbyisten uit Limburg samen exposeren in een feestelijke tentoonstelling. Van beeldhouwwerk tot dansperformance, van textielinstallatie tot videokunst, van studerende professional tot gepensioneerde amateurkunstenaar, van 7 tot 87 jaar en van Cobra schilderij tot Bauhaus tekening. Een jury van 12 professionele kunstenaars maakte een mooie selectie van 250 kunstwerken. Dat belooft wat!

Laat je verrassen!
Maastricht Bonnefantenmuseum Céramique Bezoeken Musea

Maastricht Bonnefantenmuseum Céramique Bezoeken Musea

© Maastricht Marketing
het bonnefanten museum maastricht

het bonnefanten museum maastricht

© Maastricht Marketing

Bonnefanten | Culturele hotspot in Maastricht

Bonnefanten viert dit jaar het 25-jarig jubileum van het markante gebouw. In het iconische, door Aldo Rossi ontworpen gebouw schuilt een verzameling van oude meesters en moderne kunst. 

Bekijk de bijzondere kunstcollectie met werken van nationale en internationale kunstenaars online en haal het Bonnefanten bij jou in huis. Zo kun je vanaf de bank meegenieten van deze culturele hotspot in Maastricht.

Bekijk de online collectie
Maastricht Overnachten Slapen Hotel Midweekend Beluga Mansion

Maastricht Overnachten Slapen Hotel Midweekend Beluga Mansion

© Maastricht Marketing

SLAPEN

kom ook

THEATER

Bezoek het

DANS

Kijk ook naar

MUZIEK

Geniet van