5 tips om optimaal te genieten van je Digital Detox in Maastricht

Tip 1

Bezoek Maastricht door de week. Van zondag tot en met donderdag voelt alles net een beetje anders in Maastricht. Meer rust en ruimte, maar toch hip & happening. De ideale ingrediënten voor een Digital Detox. 

Tip 2

Informeer het thuisfront en je volgers vooraf. Ze weten waar je bent, maar verwachten niet voortdurend berichten en foto’s. En jij voelt dus ook niet de druk om alles direct te moeten delen.  

Tip 3

Offline gaan kan voor een uur, een dag of weekend. Het maakt niet uit als je maar bewust doet. Zoals hoogleraar digital culture aan de Faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht Sally Wyatt het in Flow Magazine zegt:“Maak steeds bewust de keuze om online te zijn en zie het niet als standaard.” Het volledige interview vind je in het speciale FLOW boekje.

Tip 4

Maak een wandeling met een van onze gidsen. Dankzij hun boeiende verhalen, weetjes en tips zorgen zij ervoor dat niets je ontgaat en je even helemaal opgaat in de wandeling. Zo vergeet je vanzelf om op je telefoon te kijken.

Tip 5

Neem de tijd en blijf slapen. Er is zoveel te zien en beleven, ook in de Euregio met België en Duitsland op een steenworp afstand. Dat wil je niet overhaast doen (zeker niet tijdens een Digital Detox). Zorg dat je de tijd hebt om te kunnen blijven hangen en van je route af te wijken. Kies voor een fijne slaapplek in de stad.