Ga naar inhoud

Historie van Maastricht

Ook Maastricht is niet in één dag gebouwd. Wandelend door het bruisende Maastricht ervaar je vooral de gezelligheid, geur en kleur van de stad. Maar tegelijk voel je de rijke historie direct. Je ziet immers nog altijd de prachtige stadsmuren, oude gebouwen en kenmerkende kasseien. Wist je dat Maastricht vroeger een Romeinse vesting is geweest? Zij zagen al vroeg de voordelen van het leven aan het water. 

Neem me mee!

Ben jij benieuwd naar de rol van Maastricht ten tijde van de oorlog en wil je weten waarom Maastricht zulke mooie kerken en basilieken heeft? Dat komt goed uit, we hebben het hele verhaal in beeld gebracht, van Krijtzee tot aan de Groene Loper. Begin via de knop hieronder jouw reis door de geschiedenis heen of gebruik de tijdlijn om specifieke periodes te bekijken.

Begin bij het begin
Wyck Maastricht Kinderkopkes Ontdek

Van héél lang geleden tot nu - De tijdlijn

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *