Ga naar inhoud

Ontdek de wijken van Maastricht

Je wandelt er zo in een dagje doorheen, maar als je Maastricht écht wilt ontdekken... Boek dan een overnachting en haal het beste uit je verblijf. Iedere wijk heeft iets unieks!

De binnenstad

De binnenstad van Maastricht is het gebied tussen de Sint Servaasbrug, Markt en het Vrijthof. Perfect voor een middagje shoppen en flaneren. Je vindt hier Mosae Forum en Entre Deux: twee winkelcentra met een geweldig aanbod.

Bekijk het hier
Maastricht Entre Deux Fashion Shoppen Vrijthof Markt Mosae Forum Maastricht Markt Shoppen Sissy Boy

Wyck

Wyck, uitgesproken als 'Wiek', staat bekend als een van de meest charmante stadsdelen van Maastricht. Je wordt meteen verrast door dit karakteristieke stukje Maastricht als je vanuit Centraal Station richting het centrum wandelt. Historische panden, lokale ondernemers en knusse winkels en caféetjes. Ook overnachten is ongelooflijk populair in Wyck!

Ga naar Wyck

Stokstraatkwartier

Chic & sjiek, dat zeggen locals over het Stokstraatkwartier. Bekend om de schitterende boetiekjes en kleine caféetjes. Je spot er de meest fabuleus geklede lokale dames en wordt geïnspireerd op iedere hoek van de straat!

Ervaar het zelf
Maastricht Café de Karkol Stokstraat Borrel Maastricht Shoppen Kymyka Binnenstad Centrum

Sphinxkwartier

Een aantal jaar geleden kon je niet geloven dat je op deze plek zo veel innovatie en dynamiek zou kunnen terugzien. Toch is het werkelijkheid geworden. Het Sphinxkwartier is een bruisend up-coming deel van Maastricht en nog lang niet klaar met vernieuwen. Een jong & hip hotel, twee cinema’s, fijne restaurants en dat naast de oude haven van Maastricht.

Ga naar het Sphinxkwartier
Maastricht Sphinxkwartier

Céramique

Als je via Wyck langs de Maas wandelt, ontdek je al gauw een nieuw stukje Maastricht. Céramique is een vrij nieuw stadsdeel dat zich kenmerkt door de bijzondere architectuur. Bezoek het theater, de stadsbibliotheek en ontdek de beste plekjes voor een goed kopje koffie.

Ontdek Céramique
Maastricht Bonnefantenmuseum Céramique Bezoeken Musea Maastricht Céramique Beluga

Jekerkwartier

Mais oui, c’est Maastricht. Je zou het bijna niet geloven, want het Jekerkwartier voelt echt Frans aan. Gezellige bistro’s, een oude molen met speltvlaaibakkerij en gedurende het hele jaar live muziek op straat.

Bezoek het Jekerkwartier
Maastricht Café de Pieter Jekerkwartier Jekerkwartier Jazz Wijken

Sint Pieter

Wandel de stad uit via het Stadspark en ontdek Sint Pieter. Een mooi stuk Maastricht richting de Sint Pietersberg. Het lijkt even alsof je niet meer in Nederland bent. Laat je verrassen door de mooie wijk, de bijzondere natuur en vooral de ENCI-groeve.

Ervaar Sint Pieter zelf
Maastricht Sint Pietersberg Picknick Zomer