Ga naar inhoud

The Maastricht City Program

Wanneer TEFAF naar Maastricht komt, voel je dat in de hele stad. Foto-tentoonstellingen, indrukwekkende expo's, internationale lezingen en ga maar door. Verfijnde kunstkenners komen samen en nieuwsgierige bezoekers kunnen bijzondere schatten zien en kopen die hier tentoon worden gesteld. In de stad vind je allerlei activiteiten, tentoonstellingen en diners in het kader van TEFAF. Schuif aan, doe mee en beleef de internationale allure die TEFAF naar Maastricht brengt.

Gratis TEFAF shuttleservice

Een selectie hotels in Maastricht biedt een gratis shuttleservice aan naar TEFAF. Deze shuttleservice rijdt heen en weer tussen het Bastion Hotel Boschstraat, bushalte Mosae Forum, bushalte Wilhelminasingel Wyck en het MECC. De shuttlebus rijdt tussen 9.30 en 12.30 uur en tussen 15.30 en 20.00 uur. De service is exclusief beschikbaar voor gasten die overnachten bij een van de volgende hotels: L’Empereur, Kaboom, Townhouse design hotel, the Green Elephant, Design hotel Beaumont, the Dutch, Crown Plazea, Derlon, Du casque, Bigarre, the Social Hub, Mabi of Monastere. Vraag ernaar bij de receptie van je hotel.

Cultureel Maastricht viert feest

350 jaar d’Artagnan

Het is op 24 juni exact 350 jaar geleden dat d’Artagnan sneuvelde tijdens het beleg van Maastricht. De Limburger berichtte vorig jaar al dat het Institut de France deze sterfdag van d’Artagnan (25 juni 1673) heeft aangemerkt als een van de belangrijke nationale herdenkingsdagen van Frankrijk dit jaar. Er zal op verschillende manieren en momenten hiervoor aandacht worden besteed in Maastricht en de provincie. Zo is d’Artagnan het thema van de The Maastricht Antiquarian Book and Print fair (MABP) en is er vanaf 10 juni in het Limburgs Museum te Venlo de tentoonstelling 'Slaags aan de Maas: De Zonnekoning en Oranje'. Deze belicht de verschillende aspecten van hoe de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV in dertien dagen tijd Maastricht innam.

200 jaar Maastricht Institute of Arts

Sinds 3 februari 2023 viert het Maastricht Institute of Arts, onderdeel van Zuyd Hogeschool, zijn 200-jarig bestaan. Wat exact op die dag, maar dan in 1823, begon als de Stadsteekenschool in Maastricht is nu een bruisend instituut voor beeldende kunst met zeven bachelor- en drie masteropleidingen. Om dit bijzondere jubileum te vieren worden een jaar lang allerlei activiteiten georganiseerd zoals debatreeksen, masterclasses, symposia en tentoonstellingen. Op 10 februari vond de opening plaats van een bijzondere tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum, Tussen Kunst en Kopie. Daar is de zeldzame pleistercollectie van het Maastricht Instituut of Arts tot en met 30 maart te zien die ontstond bij de oprichting van de Stadsteekenschool: de Academische Gipsotheek Maastricht.

75 jaar Jan van Eyck Academie

De Jan van Eyck Academie verwelkomt al 75 jaar kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten, schrijvers en andere creatieve makers voor een werkperiode in Maastricht. Dit jaar wordt deze de gekoesterde ruimte voor diversiteit, voor onderzoek en experiment, die bijzondere plek waar velen een zo vormende tijd hebben doorgebracht. Gedurende 2023 worden op de website en social media-kanalen geregeld verborgen verhalen en beelden uit het rijke archief getoond. In september opent de jubileumtentoonstelling Communal Enthusiasm, waarvoor curator en Jan van Eyck alumnus Pádraic E. Moore werk en archiefmateriaal selecteert die een licht zullen doen schijnen op de verschillende episodes, mijlpalen en mensen die de academie mee hebben gevormd in de afgelopen 75 jaar.

Blogs - The Maastricht City Program with TEFAF

Maastricht Art & Icons Walk with TEFAF

Maastricht kent een rijke geschiedenis waar ook vele kunstschatten en architectonische parels in zijn opgeslagen. In de Art & Icons Walk with TEFAF verrassen we je met voor jou nog onontdekte stukjes van onze culturele stad. Sta stil, kijk écht naar kunstwerken en historische gebouwen. Ze zijn van grote waarde en vertellen je ontelbare verhalen.

Loop deze tour door de stad!
Sphinxpassage Maastricht Doorgang naar de wijsheid Maastricht

Op ontdekking in Maastricht

Maastricht ís cultuur

Ook ná TEFAF staan kunst & cultuur centraal in de hoofdstad van Limburg. Je verblijf in Maastricht is daarom niet compleet zonder een bezoek aan een van de talloze musea, theaters & filmhuizen of concertgebouwen.

Bekijk meer cultuur
Dans Maastricht

En verder in Maastricht...

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *