Het hele jaar door

Aangepaste maatregelen

De meeste kunst- en cultuurlocaties zijn momenteel gesloten.
Bekijk alle COVID-19 maatregelen in Maastricht.
 

Musea in Maastricht

Van hedendaagse kunst tot een museum dat volledig in het teken staat van fotografie. Er zijn veel musea in Maastricht met ieder hun eigen karakter. Met indrukwekkende tentoonstellingen het hele jaar door, never a dull moment! Welk museum ga jij bezoeken? We inspireren je met het aanbod.

Klik hier!
Bonnefanten Maastricht Ceramique Theater aan het Vrijthof Maastricht

Kunstgaleries

In Maastricht bezoek je tevens de meest imposante kunstgaleries. Bijzondere kunstwerken en andere oogstrelende schatten vind je door de hele stad! Deze zijn een bezoekje meer dan waard. We geven je graag tips over de leukste locaties. 

Maastricht danst

Dans is veel meer dan beweging. Het is een performance, in combinatie met zang, muziek of toneel. De mooiste choreografieën en de beste acteer- en zangkunsten bekijk je tijdens de vele dansvoorstellingen in Maastricht. Festival de Nederlandse Dansdagen vormt niet alleen het hoogtepunt van dans in Maastricht, maar is van grote betekenis in de hele Nederlandse danswereld. 

Lees er meer over
Dans Maastricht

Het oor wil ook wat

Daarom worden er het hele jaar door verschillende concerten in Maastricht georganiseerd. Wat dacht je van een populaire pop-band in de Muziekgieterij? Of wil je liever genieten van een pianoconcert vanuit een comfortabele stoel in het Theater aan het Vrijthof. André Rieu is al jaren hét hoogtepunt van de zomerconcerten op het Vrijthof en kleine organisaties verrassen je met wandelroutes door de stad waar lokale ensembles je trakteren op een mini-concert. 

Bekijk het aanbod hier
Secret Music Sessions Maastricht

Filmhuizen & bioscopen

Maastricht kent verschillende filmhuizen. Zoals de prachtig gelegen Lumière Cinema in het Sphinxkwartier, pal aan de historische jachthaven 't Bassin. Bij Lumière draaien ze het hele jaar door de mooiste art-house movies. Daarnast organiseren ze allerlei leuke activiteiten, zoals het Open Air Film Festival in de zomer. Tevens kun je bij Pathé Maastricht terecht voor de bekende Hollywoodfilms, voor jong & oud!

Lekker leesvoer - Op je gemak over de culturele hoogtepunten lezen

 • KENNEN

  Leer de stad

 • HISTORIE AL?

  Ken je de 

  Enci Groeve Maastricht Krijtzee
 • WIJKEN

  Bewandel alle

  Kanonnen Stadspark Maastricht
 • TEFAF

  Alles over 

  Maastricht Kunst Antiek Brocante Vintage TEFAF Mecc