Ga naar inhoud

New in Town!

Maastricht Museum

New in town: het Maastricht Museum. Ontdek het verleden van Maastricht aan de hand van vijf belangrijke thema's die bepalend zijn geweest voor het karakter van de stad. Maak een reis door het verleden, van prehistorie tot en met fabriekstad. Ontdek verborgen verhalen en laat je verrassen door de geschiedenis van de stad.

Het Maastricht Museum is te vinden op de 1e etage van Centre Céramique, Avenue Céramique 50.

Ontdek het museum

Musea in Maastricht

Van hedendaagse kunst tot een museum dat volledig in het teken staat van fotografie. Er zijn veel musea in Maastricht met ieder hun eigen karakter. Met indrukwekkende tentoonstellingen het hele jaar door, never a dull moment! Welk museum ga jij bezoeken? We inspireren je met het aanbod.

Klik hier!
Bonnefanten Maastricht Ceramique Theater aan het Vrijthof Maastricht

Maastricht danst

Dans is veel meer dan beweging. Het is een performance, in combinatie met zang, muziek of toneel. De mooiste choreografieën en de beste acteer- en zangkunsten bekijk je tijdens de vele dansvoorstellingen in Maastricht. Festival de Nederlandse Dansdagen vormt niet alleen het hoogtepunt van dans in Maastricht, maar is van grote betekenis in de hele Nederlandse danswereld. 

Lees er meer over
Dans Maastricht

Het oor wil ook wat

Daarom worden er het hele jaar door verschillende concerten in Maastricht georganiseerd. Wat dacht je van een populaire pop-band in de Muziekgieterij? Of wil je liever genieten van een pianoconcert vanuit een comfortabele stoel in het Theater aan het Vrijthof. André Rieu is al jaren hét hoogtepunt van de zomerconcerten op het Vrijthof en kleine organisaties verrassen je met wandelroutes door de stad waar lokale ensembles je trakteren op een mini-concert. 

Bekijk het aanbod hier
Secret Music Sessions Maastricht

Lekker leesvoer - Op je gemak over de culturele hoogtepunten lezen

Cultuurvlog van Shot of Culture

Tijdens Festival Maas ging Bruno van Shot of Culture met zijn vlogcamera op pad in Maastricht. Hij neemt je mee naar de leukste culturele hotspots in de stad, waar je het hele jaar door cultuur kunt bewonderen. Van diverse tentoonstellingen in het Bonnefanten en Marres, tot in de hippe wijken als het Sphinxkwartier. Er is altijd wel iets te beleven. Maastricht bruist van de cultuur.

Kunstgaleries

In Maastricht bezoek je tevens de meest imposante kunstgaleries. Bijzondere kunstwerken en andere oogstrelende schatten vind je door de hele stad! Deze zijn een bezoekje meer dan waard. We geven je graag tips over de leukste locaties. Ondek meer bijzondere kunst tijdens de Maastricht Art route.

Bijzondere adresjes en verborgen voordeel

Maak tijd voor het goede leven vol unieke ervaringen in cultuurstad Maastricht. Blijf lekker logeren en wordt Fijnproever! Wij wijzen je de weg naar de leukste plekjes, verborgen parels en uniek voordeel.

Ontdek Fijnproevers
Fijnproevers hotel Bonnefanten museum vaste collectie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *