Ga naar inhoud

Maastricht ís Cultuur

Maastricht, waar cultuur tot leven komt en het hele jaar door een bron van inspiratie vormt. Een dag laat slechts een fractie zien van het culturele rijkdom. Als de tweede cultuurstad van Nederland brengt Maastricht haar unieke erfgoed en moderne expressie samen. De stad aan de Maas dompelt je onder in kunst, muziek en podiumkunst via onder meer musea, culturele festivals en theaters. Maastricht, hét artistieke podium van het zuiden.

Musea in Maastricht

Van hedendaagse kunst tot een museum dat volledig in het teken staat van fotografie. Er zijn veel musea in Maastricht met ieder hun eigen karakter. Met indrukwekkende tentoonstellingen het hele jaar door, never a dull moment! Welk museum ga jij bezoeken? We inspireren je met het aanbod.

Klik hier!
Bonnefanten museum vaste collectie

Theater en toneel

Toneel, cabaret, dans... Er is echt voor ieder wat wils. Daarnaast liggen die theaters niet op de minste locaties. Van een trots theater pal aan het Vrijthof tot een spannend afgelegen AINSI-theater op een industrieel stukje stad. Ook het Pesthuys Podium, pal tegenover de Helpoort is een bezoekje waard. We vertellen je er graag alles over.

Ontdek het theater
Theater aan het Vrijthof Maastricht Ainsi Theater aan het Vrijthof Maastricht

Kunstgaleries

In Maastricht bezoek je tevens de meest imposante kunstgaleries. Bijzondere kunstwerken en andere oogstrelende schatten vind je door de hele stad! Deze zijn een bezoekje meer dan waard. We geven je graag tips over de leukste locaties. Ondek meer bijzondere kunst tijdens de Maastricht Art route.

Laat je inspireren... - ...door deze culturele blogs

Bijzondere adresjes en verborgen voordeel

Maak tijd voor het goede leven vol unieke ervaringen in cultuurstad Maastricht. Blijf lekker logeren en word Fijnproever! Wij wijzen je de weg naar de leukste plekjes, verborgen parels en uniek voordeel.

Ontdek Fijnproevers
Fijnproevers hotel Bonnefanten museum vaste collectie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *