Ga naar inhoud

Beleef jouw digital detox in Magisch Maastricht

Eigenlijk weten we het allemaal: als je écht van een moment wil genieten, leg je alle mobiele apparatuur even aan de kant. Dit daadwerkelijk doen, vinden we vaak net iets uitdagender dan gedacht. Want hoe makkelijk is het om vlug iets met jouw telefoon op te zoeken? Om Google Maps te raadplegen voor de kortste route of via TripAdvisor te achterhalen bij welk restaurant je vanavond moet gaan eten? Té makkelijk!

Ga jij de uitdaging aan?

De laatste maanden van het jaar vormen bij uitstek het moment om bewust stil te staan en rust te vinden in het ‘hier en nu’. Wij dagen je daarom uit om jouw bezoek aan Maastricht van tevoren goed te plannen en je voor de rest te laten verrassen door de stad zelf…Ga jij deze bijzondere uitdaging aan? Lees dan verder.

Dit regel je vooraf

First things first: wat is belangrijk om van tevoren wél online te regelen? Blijf je een nachtje of twee, dan is een plek om te overnachten wel zo prettig. Bekijk in dit overzicht de leukste hotels, B&B’s en resorts en boek binnen een paar stappen jouw verblijf. Kom je Maastricht één dagje bezoeken? Dan hoef je alleen maar te bepalen met welk vervoersmiddel je reist en of je de parkeermogelijkheden moet bekijken. Heb je dit gedaan? Mooi. Dan ben je klaar voor jouw offline beleving in Maastricht.

Ervaar de ultieme rust

Het plezierige aan de stad is dat je vanzelf overal naar toe geleid wordt. Daarnaast zorgt het compacte stadscentrum ervoor dat je nooit heel ver hoeft te lopen en het veelzijdige aanbod biedt voor ieder wat wils. Dus: zet je telefoon uit (of berg hem op in de kluis van je hotelkamer) en ga de ultieme rust ervaren tijdens een bezoek aan Magisch Maastricht. Ja, geheel offline. Geloof ons, dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor jouw gezelschap!

Ontdek Maastricht op magische wijze

De stad is van 29 november tot en met 31 december op magische wijze versierd. Zo kun je Maastricht op een bijzondere manier ontdekken door simpelweg de lichtjes te volgen en de Magische Lichtroute te wandelen. De etalages en restaurants die aan deze route liggen nodigen je van harte uit om een korte pauze te nemen. Geniet van een ambachtelijke uiensoep, een stukje Limburgse vlaai of een zalig glas wijn. Warm op en ga daarna weer verder om de stad te bewonderen. Passeer je een basiliek? Dan is dit een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in totale sereniteit. Zo branden veel Maastrichtenaren regelmatig een kaarsje in de Onze Lieve Vrouwebasiliek of de Sint Servaasbasiliek. Zowel uit religieuze als niet-religieuze overtuiging. Steek dus een kaarsje aan, ervaar de rust en sta stil bij al het moois dat het leven te bieden heeft.

Extra inspiratie

Ben je toe aan frisse inspiratie? Wandel dan bij het Maastricht Visitor Center binnen!
Hier staat dagelijks een team paraat om je te overladen met de leukste activiteiten in de stad. Daarnaast kun je hier typische Maastrichtse (kerst) souvenirs, avontuurlijke wandelkaarten of -als je toch echt behoefte hebt aan informatie voor onderweg- de handige City Guide kopen. Deze gids deelt leuke facts & figures over Maastricht, heeft mooie plattegronden van de stad (onderverdeeld per wijk) en zet alle winkels en restaurants voor je op een rij.

Ontdek tijdens Magisch Maastricht wat een belevenis zonder mobiele bereikbaarheid met je doet én inspireer jouw omgeving met deze offline ervaring. Maar probeer vooral de opgedane rust nog héél even vast te houden. Beloofd?

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *