Ga naar inhoud

Binnenstad, winkelstad

Wie op zoek is naar hippe winkels en verrassende boetieks, is in de binnenstad aan het juiste adres. Het bruisende centrum van Maastricht breidt elk jaar weer een beetje uit met nieuwe concepten uit modeland en blijft op die manier zowel inwoners als toeristen aantrekken. In deze wijk wandel je van het water tot aan het Vrijthof, en van de Markt via de Grote Staat naar het Onze Lieve Vrouweplein. Het winkelmekka van Nederland? Dat ligt aan de Maas!

Shoppersparadijs

Of het nu is om inspiratie op te doen, een nieuwe winterjas te kopen of meteen je hele seizoenscollectie uit te breiden: het lukt je in Maastricht. Want first things first: zo goed als alle grote winkelketens zijn hier aanwezig. Voor iedereen wat wils. Als de basis niet goed zit, kom je nergens, en dat heeft deze wijk goed begrepen.

Grotere winkels zijn in Maastricht niet enkel samengevoegd in één hoofdstraat. Nee, de binnenstad is zo ingedeeld dat je steeds in een andere vibe terechtkomt. Daar hebben het Mosae Forum en Entre Deux alles mee te maken. Deze overdekte centra brengen populaire winkels en culinaire pareltjes samen. Je zou hier een hele dag kunnen spenderen, maar hou de tijd in de gaten, want Maastrichts gezellige binnenstad heeft nog meer te bieden!

Basisstukken? Check. Nu nog wat extra’s om je outfit af te maken. Wandel via de Grote Staat enkele zijstraatjes in, waar de winkeleigenaars van unieke boetieks je met plezier verder helpen. Hier vind je speciale kledij, kleinschalige merken en unieke accessoires. Voor fashionista’s die nog origineler uit de hoek willen komen, is de Markt het juiste adres. Op dit plein is elke zaterdag een antiek- en brocantemarkt, waar je vintagestukken tegen mooie prijzen kunt bemachtigen. Nu is je oufit zéker helemaal af.  

With a view

Naast de binnenkant van je favoriete winkels, is er in deze buurt natuurlijk nog meer te zien. Wandel onderweg via de Kesselskade langs de Maas om even uit te waaien. Genoeg gelopen? Dan kun je hier ook een rondvaart op het water boeken. Een uurtje genieten met uniek uitzicht op de eerste omwalling van Maastricht, de Sint-Servaasbrug en de OLV-basiliek. 

Tafelen & terrassen

Na al dat winkelen gaan een hapje en een drankje er wel in. Hiervoor zijn het Vrijthof en de Markt ideaal. Beiden lijken op het eerste zicht één lang, gezellig terras te zijn. Overdag schijnt hier de zon en kun je van de traditionele Maastrichtse keuken genieten. Niets beter dan aan een comfortabel tafeltje uitkijken op de energieke drukte van de stad. Op een geslaagde dag – cheers!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *