Ga naar inhoud

BRUIS: de perfecte familie-uitstap om de zomer af te sluiten

Het einde van een drukke zomer kwam in zicht, toen we nog een laatste weekendje ‘en famille’ wilden doorbrengen in het immer bruisende Maastricht. We hadden Maastricht al leren kennen als heerlijke stad waar shoppen, lekker eten en een borrelende ambiance hand in hand gaan. Maar toch. We wilden méér van de stad ontdekken en toen kwam BRUIS als geroepen. Want BRUIS, dat is no-nonsense. Een festival voor families, maar dan de nuchtere versie.

Een festival, dat gaat in de eerste plaats over muziek. Geen kinderoptredens waar ouders tegen wil en dank naar zitten te luisteren, maar bands die door de volwassenen worden gesmaakt. We hoorden Warhaus, Het Zesde Metaal, Django Django, noem maar op. Soit, om maar te zeggen dat –hoeveel we ook van hen houden- K3 niet op de affiche stond. En Bas en Elodie vonden het geweldig! Ze kenden de bands voor geen meter, maar Bas (7) luisterde geboeid en Elodie (3) danste zich de benen van onder het lijf. En dan hadden we de kids area nog niet ontdekt!

Music maestro

Een festival, dat gaat in de eerste plaats over muziek. Geen kinderoptredens waar ouders tegen wil en dank naar zitten te luisteren, maar bands die door de volwassenen worden gesmaakt. We hoorden Warhaus, Het Zesde Metaal, Django Django, noem maar op. Soit, om maar te zeggen dat –hoeveel we ook van hen houden- K3 niet op de affiche stond. En Bas en Elodie vonden het geweldig! Ze kenden de bands voor geen meter, maar Bas (7) luisterde geboeid en Elodie(3) danste zich de benen van onder het lijf. En dan hadden we de kids area nog niet ontdekt!

Laat je kinderen vooral doen

Ze hadden het eigenlijk wel al van ver gespot. Achteraan op het terrein was er plek voorzien als territorium voor onze kleinste festivalgangers. Het werd het domein van Luna Events en Ruben Komkommer. Euh wie/wat/hoe? Wel, er was een kei enthousiast team van kinderentertainers die weten hoe ze dit moesten aanpakken. Kinderen boeien met voor ouders aantrekkelijke standjes. Originele activiteiten voorzien en toch binnen de sfeer van het festival blijven. Faut le faire zeggen we in België. We hebben onze eigen bruistassen geverfd (Bas was wel heel enthousiast met de verfspuitbus!) en versierd. De kinderen kwamen terug met een reuzesuikerspin en wij, tja wij deden gewoon mee. Suikerspin? Dat is nostalgie, mevrouw. Om het even te schetsen: er waren snoepkramen, foodtrucks, speelhoeken, zelfs poppenkast!

En hoe dat dan praktisch gaat?

Het festival duurde drie dagen. Die hebben wij niet allemaal meegepikt. We kozen ervoor om niet alleen het festival te beleven, maar ook de stad. Dus we liepen een beetje in en uit, hoe het ons paste. Het festival ligt heel dicht bij het stadspark, nog zo’n ideale plek om met de kinderen te genieten. Step mee, skateboard onderaan de kinderwagen en hup we hadden weer wat wandel equipment voor onze kinders die eigenlijk niet zo van wandelen houden.

Pluspunt: het festival is helemaal gratis! Je kan dus echt gewoon effe een kijkje gaan nemen en weer wegwandelen. Maar vergeet niet: eens je de sfeer hebt opgesnoven, wil je er al gauw langer blijven. Ik zou dus wel wat tijd uittrekken om alles gedaan te krijgen. Het exacte adres vind je hier.

Dus, mama’s en papa’s weten bij deze dat BRUIS minstens een klein bezoekje waard is. Want zoals Bas en Elodie achteraf zeiden: dat was wel een héél ‘cool’ festival! Laat je kinderen eens kennismaken met een festival waar ze niet bedolven worden onder roze eenhoorns en lawaaierige clowns, maar neem hen mee om kennis te maken met muziek terwijl ze tóch kinderactiviteitengewijs aan hun trekken komen. Wij vonden het alvast een top uitstapje, zo vlak voor we weer in de ratrace van het schoolleven zouden worden gedropt!


Withkidsontheroad. is een Belgische reisblog waarin reizen met kinderen centraal staat. Katrien en Ludovic nemen hun zevenjarige zoon Bas en driejarige dochter Elodie mee naar alle uithoeken van de wereld en delen hun avonturen via hun blog en Instagram.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *