Ga naar inhoud

December in Maastricht

In Maastricht blijft het licht branden. Niet letterlijk natuurlijk, maar je ziet het én je voelt het. De lichtjes begeleiden je door de mooiste en rustigste plekjes van de stad. Het is net een sprookje, december in Maastricht. We geven je in dit blog graag een flinke portie winterse inspiratie. Voor zowel uit als thuis!

Een local neemt je mee op pad!

Rondleiding | voor jong & oud | ticketprijzen verschillen per rondleiding | offline

Nog een tip om de stad te ontdekken, waarbij je drukte makkelijk kunt vermijden is een rondleiding met een van onze Official Maastricht Guides. Zij vertellen je hun mooiste verhaal en de leukste anekdotes over de stad. Over hun stad, want deze gidsen zijn enorm trots op Maastricht. Ontdek waar die trotsheid vandaan komt, wat er achter de historische stadsmuren schuilgaat. Wat er onder de grond verborgen ligt. Onze gidsen wijzen je de weg door de stad en brengen je op plekken waar je anders niet zou komen. Met een stadsgids ontdek en zie je meer. Ze hebben sleutels en toegang tot de plekken in Maastricht waar niemand anders komt. Zowel boven, als onder de grond. Ja je leest het goed: onder de grond!

Maastricht Underground 
Onder de grond staat de tijd stil en bestaat online niet. Maastricht heeft ondergronds zo'n rijke historie, het is prachtig om mee te maken. Met een Official Maastricht Guide bezoek je een ‘verborgen’ deel van de stad. Alleen zij zijn bevoegd op dit stukje Maastricht te betreden en jij mag met ze mee op ontdekking. Echt een gouden tip om je bezoek aan Maastricht naar een hoger niveau te tillen. Wist je trouwens dat deze rondleidingen ook uiterst geschikt zijn voor kinderen? Laat je inspireren door het aanbod. 

Explore Maastricht
Je begrijpt dat Maastricht bovengronds natuurlijk ook het ontdekken waard is. Onze Official Maastricht Guide laat je Maastricht in een ander licht zien, letterlijk. Want met een van onze rondleidingen komen zelfs bewoners van Maastricht nog achter informatie over de stad waar ze nog nooit eerder van hadden gehoord. Dat klinkt veebelovend toch? Bekijk het aanbod en boek gauw een leuke rondleiding! 

Bijzondere wandeling

Wandeling | jeugd & volwassenen | gratis | offline - Ken jij Jo Coenen al? Deze grote naam in de wereld van architectuur is geboren in Zuid-Limburg. Dankzij deze wandeling treed je in de voetsporen van deze bekende bouwmeester. Hij neemt je mee langs verschillende plekken waarbij hij het verschil heeft gemaakt op het gebied van design en architectuur. De wandeling is ongeveer 3,5 km lang. Echt heel bijzonder! 

Lees meer!
Mosae Forum Maastricht Maastricht Céramique Beluga

Say it loud

Tentoonstelling | voor jeugd & volwassenen | tickets vanaf € 7,- | offline

Zin in een bezoek aan het museum? Goed idee! In het architectonische Céramique vind je het Bonnefanten. Hier bewonder je de omvangrijke en zeer actuele internationale groepstentoonstelling SAY IT LOUD. Een presentatie met hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met diversiteit, het koloniale verleden, de beeldvorming of de interpretatie hiervan. SAY IT LOUD opent in de nasleep van de wereldwijde protesten voor de gelijkheid van mensen van kleur en mensen met een migratie-achtergrond. Het Bonnefanten is solidair met iedereen die in Nederland en wereldwijd vreedzaam demonstreert tegen racisme en discriminatie. Een echte eye-opener die precies in deze tijd past.

 

Ontdek het!
say it loud bonnefanten