Ga naar inhoud

Een frisse neus halen

Een frisse neus, soms is het 't uitje van de dag. Tussen het thuiswerken, lesgeven in de woonkamer en weinig verandering door heb je nu eenmaal behoefte aan frisse lucht. Een ommetje in de buurt, dat ken je wellicht op je duimpje. Tijd voor inspiratie!

WEES VOORBEREID
Stippel van tevoren je route uit, zo zorg je ervoor dat je niet in de drukte terecht komt. Daarnaast moet je natuurlijk niet te laat thuiskomen voor die zoom-meeting of wiskundeles van je zoon of dochter. Loop bijvoorbeeld langs een van de Magische Lichtroutes. De lampjes branden - vooral in de avond - nog steeds voor je. Het extra leuke aan de lampjes is dat ze dit jaar nog langer blijven hangen dan normaal. Vergeet je niet je thermoskan met warme thee? Ga op pad!

ZOEK DE RUST
Een frisse doordeweekse ochtendwandeling, of juist even uitbuiken na het avondeten. Op deze momenten ben je verzekerd van een rustig ommetje. Je wil natuurlijk niet in een file komen te staan of rond een of andere trekpleister gaan wandelen. Dat is het tegenovergestelde van het doel van deze tips ;-) Ga de natuur in, zorg dat deze wandeling je meer energie geeft dan dat je ervoor had. Rust eventjes uit... 

LEKKERS TO-GO
Tsja, je bent in Maastricht of je bent in Maastricht. Daar hoort nu eenmaal iets lekkers bij. Al is het een kopje koffie van de lokale koffiebranderij of een vers gebakken croissant van de bakker. Gelukkig staan de horeca-ondernemers alsnog (op een veilige afstand) voor je klaar met heel wat lekkers. Haal tijdens het wandelen iets fijns voor onderweg bij de talloze lokale ondernemers die take-out verzorgen.

MET DE KIDS
Onze Official Maastricht Guide Egbert merkte dat de kids zich nogal konden vervelen. Herken je jezelf hier in? Nou, hij nam ze mee en deed waar hij goed in is: zijn 'publiek' verrassen met een fascinerend ommetje Maastricht. 
Lees zijn verhaal
 

GA VOOR IETS NIEUWS
Durf jij het aan? Een een andere kant op wandelen dan je normaal zou doen? Wij raden het je aan en geven je een hoop inspiratie. Wat dacht je van de Frontenpark-wandelroute. Of gebruik de splinternieuwe COBBLE-app en ontdek de kunstzinnige kant van Maastricht. Succes verzekerd! Zin in een architectonische wandeling? Ga dan op pad met Jo Coenen... 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *