Ga naar inhoud

Een Midweek naar Maastricht

In juni hadden mijn vriend Maarten en ik even behoefte aan een kleine break, maar we wilden niet naar het buitenland. We besloten een midweek naar Maastricht te gaan! De reden dat we voor een midweek kozen was dat we geen zin hadden in de drukte van een “normaal” weekend. Doordeweeks zijn er nou eenmaal minder mensen in de stad en dat leek ons een heerlijk idee.

Een midweek Maastricht was de perfecte keuze bleek achteraf, want we hadden wel écht het buitenlandgevoel terwijl we gewoon lekker dichtbij huis waren, en het was die drie dagen helemaal niet druk in de stad. Wil je weten wat we hebben gedaan en waar we hebben geslapen? Lees dan snel verder! 

Bakker & Bed van de Bisschopsmolen

We sliepen in de B&B van Bakkerij de Bisschopsmolen. Een onwijze aanrader als je op een pittoreske én goed gelegen locatie in Maastricht wilt slapen. De bakkerij zit in een historisch pand in het hartje van Maastricht en is echt een bakkerij met liefde voor het brood én de omgeving. Ze bakken alleen met spelt en hebben alleen lokale leveranciers voor hun ingrediënten. Het is er altijd druk, want heel Maastricht weet dat ze er de allerlekkerste broodjes en vlaaien hebben. Wij hebben er ook bier gekocht, want ze brouwen bier met hun restproducten! Zo wordt er zo min mogelijk voedsel verspild. Het is een prachtig bedrijf, én er zit dus een hele schattige B&B boven voor 2 tot 4 (2 volwassenen en 2 kids) personen. Je krijgt dan 's ochtends een ontbijtje met vers brood en je zit meteen middenin de stad. Als je er meer over wilt weten, kijk dan hier.

Op pad!

Nadat we onze spullen hadden gedropt bij Bakker & Bed, zijn we gaan wandelen door de wijken Wyck en Céramique. Echt, ik had het idee dat we in Frankrijk waren. Zulke leuke straatjes en mooie authentieke bouw! Prachtig, lijkt me heerlijk om te wonen, haha! 

We hebben geluncht in The Broth Bar. Ik wist dus niet wat Broth betekende, maar ik kwam erachter dat het staat voor bouillon! Ze hebben er veel bouillon en soepen, maar ook heerlijke andere gerechten. Ze werken er met verse producten uit de tuin of van leveranciers uit de omgeving. Onwijs lekker geluncht met als toetje havermoutpancakes. Heer-lijk!

Daarna zijn we - na weer lekker wandelen - gaan borrelen bij De Gouverneur (aanrader als je van (speciaal)bier houdt!) en gaan dineren bij de Tapijn. Brasserie Tapijn zit in een oude kazerne, hele coole industriële look en lekker vers eten! Ook als vegetariër genoeg keuze!

Yoga & sapjes

Op maandagochtend zijn we de dag begonnen met yoga! Zelfs Maarten heeft meegedaan! Het is heel chill, je hoeft niet naar een yogaschool of ergens een lidmaatschap af te sluiten, je kunt het bij de VVV van Maastricht zelf regelen en je hoeft niks mee te nemen, alles is geregeld. Dit vindt wel allen in de zomermaanden plaats, dus houd daar rekening mee bij het boeken van je midweek. De Yoga vond plaats in het Dinghuis middenin de stad en het is Yin Yoga, wat een hele toegankelijke vorm van yoga is, dus je hoeft er geen ervaren yogi voor te zijn. Onwijs ontspannen begin van de dag. Daarna zijn we teruggegaan naar het appartement om te  ons te verkleden en toen zijn we een healthy sapje gaan halen bij SAP. We kregen een gembershot (heftig, haha!) en een groene smoothie. Niet persé super lekker, maar wel super gezond (ook wat waard).

Slenteren, proeven en eten

De hele middag hebben we lekker door Maastricht geslenterd, Maastricht heeft zoveel leuke wijkjes en plekjes, echt te gek! Mijn favoriete wijk was Wyck. Heel idyllisch, leuke authentieke winkeltjes (geen ketens) en leuke eettentjes. En dus wederom heel fijn: doordat we er een midweek waren was het er ook niet zo druk. Eind van de middag hebben we een wijn- en kaasproeverij gedaan bij De Kaasbar. ZO lekker! Echt allerlekkerste wijnen met zulke lekkere kazen! We wisten niet wat we meemaakten. We hebben alle wijnen en de port helemaal opgedronken, dus we waren redelijk aangeschoten achteraf haha, maar je kunt natuurlijk ook braaf 1 á twee slokjes proeven per glas. We zijn toen bij een Libanees nog lekker wat te eten gaan halen en hebben dat in ons appartementje opgegeten.

Zo dichtbij, maar zo anders

De volgende ochtend kregen we een uitgebreide rondleiding door de Bisschopsmolen en een mega lekker ontbijt en daarna zijn we richting huis gereden. Het was echt zó lekker om er op deze manier doordeweeks tussenuit te zijn. Zo dichtbij, maar doordat de stad door haar bouw en sfeer zo anders is dan andere Nederlandse steden, zit je voor je gevoel zo ver weg! Echt een onwijze aanrader.

Judith Noordzij is 31 jaar en heeft als missie zoveel mogelijk mensen te inspireren goed voor zichzelf te zorgen en te genieten van het leven. Deze missie heeft zij ontwikkeld nadat zij als advocaat ziek thuis kwam te zitten met een burnout. Ze ontdekte dat ze jaren had geprobeerd in een plaatje te passen en zich daarnaar te committeren. Haar doel is ieder mens te laten inzien dat ze zelf een uniek plaatje zijn.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *