Ga naar inhoud

Maastricht met de kids

Een relaxte midweek in Maastricht of een romantische avond de stad in. Je kunt de Limburgse hoofdstad op verschillende manieren én met verschillende mensen bezoeken. Weet je wat ook een goed idee is? Op pad met de héle familie. Maar waar ga je heen om plezier voor jezelf én je kinderen te ervaren? Dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Daarom bieden we je graag wat inspiratie om alles uit je bezoek te halen, maar het vertier voor kinderen centraal staat. Ouders weten, als de kinderen tevreden zijn, zijn de ouders het ook!

Restobar MAMA

Deze plek is wellicht de jongste uit het rijtje. Een paar jaar geleden ontstond er een groene, vrije plek waar je eerst met 120 km per uur over de A2 reed. De Groene Loper is een waanzinnige rustige (en dus groene!) omgeving geworden, op ongeveer 10 minuten wandelen van het treinstation. Aan de rotonde van Scharn, waar de Maastrichtse engel van kunstenaar Wil van der Laan trots van haar uitzicht geniet, vind je verschillende etablissementen. Zo ook Restobar MAMA, dé plek voor een dagje met de kids. Ze kunnen er namelijk lekker rondhuppelen, in de zomer spelen in de fontein of klimmen in de Klimrex! Lekker eten brengt volgens Restobar MAMA ook mensen bij elkaar en daar geloven ook wij heilig in. Een fijne menukaart met veel focus op fris, vers en lekkers voor de kids. Check ook hun agenda, want er worden bijvoorbeeld spelletjesochtenden georganiseerd.

Restobar MAMA
Oranjeplein 100 | Groene Loper

De Brandweerkantine

De naam verraadt het al, vroeger was hier de brandweer gehuisvest. Kun je nog terugzien aan de grote ramen die dienden als poorten voor de brandweerauto’s. Dat maakt een bijzondere plek van De Brandweerkantine, een lekker industrieel en rauw karakter. Huislijk gemaakt door vintage meubels en veel groen. Fijn aan die ruimtelijke opstelling is ook het feit dat je hier lekker met kinderen kunt neerstrijken. Als we rondkijken zien we een paar kindjes hun eigen leeshoekje creëren, een prachtig beeld. De kaart van De Brandweerkantine is - net als haar zusje Café Zondag in Wyck - gevarieerd met veel focus op vers en groentegerechten. Drankjes zijn verrassend en bruisend.

De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21 | Statenkwartier

Lumière Cinema

Een paar jaar geleden was er nog niks te beleven in het Sphinxkwartier. Sterker nog, het was een donkere en stille hoek naast het centrum van Maastricht waar je beter niet doorheen wandelde. Als je nu door het innovatieve en creatieve Sphinxkwartier loopt, kun je dat amper geloven. Hippe hotels, een fancy meubelwarenhuis en verschillende horeca-zaken waar je u tegen zegt. Je vindt hier ook Lumière Cinema, een prachtig filmhuis gelegen aan de jachthaven van Maastricht (het Bassin). Hier draaien ze het actuele art-house aanbod, maar bieden ze ook leuke kinderprogramma’s. Fijne is, dat er een fantastische brasserie bij hoort, met in de zonnige tijden een mooi terras. Kids proof: yes!

Lumière Cinema
Bassin 88 | Sphinxkwartier

Natuurhistorisch Museum

Met alleen maar uitgebreid lunchen zijn we er natuurlijk nog niet. Er moet ook aan educatie en cultuur gedacht worden! We stellen je graag voor aan het Natuurhistorisch Museum. In het hartje van het centrum leer je alles over de natuur, van vroeger én nu. Dino-fans kunnen hier tevens hun hartje ophalen, want er valt enorm veel te leren over dit tijdperk. Door het jaar heen worden er verschillende thema’s neergezet met aangepaste randprogrammering. Dat zorgt voor een gevarieerd aanbod voor jong en oud!

Natuurhistorisch Museum
De Bosquetplein 7 | Jekerkwartier

Monte Nova & Maastricht Underground

Tijd voor een combinatie van avontuur en sportiviteit. Op de Sint-Pietersberg vind je namelijk twee toplocaties die beide bieden. Bij Monte Nova kun je neerstrijken voor een heerlijke lunch, met keuze genoeg voor het hele gezin. Maar in hun ‘tuin’ kun je ook midgetgolfen. Is dat niet handig? Als je zin hebt in wat meer avontuur, klim je even een stukje verder de berg op. Hier vind je Fort Sint Pieter en de grotten van Maastricht Underground. De verschillende tours boek je in de ticketshop of online, maar starten hier. De grotten zijn spannend, leerzaam en leuk voor jong en oud.

Monte Nova
Luikerweg 78 | Sint Pieter

Maastricht Underground, Fort Sint Pieter, Grotten Noord & ticketshop
Luikerweg 80 | Sint Pieter
Bezoek Maastricht Underground

Pannenkoekencruise Rederij Stiphout

Deze activiteit is nóg leuker dan het klinkt! Tijdens deze 2 uur durende reis van Rederij Stiphout ga je pannenkoeken versieren, zo lekker als je zelf wilt. Terwijl je de verse pannenkoeken garneert met vers fruit of ander lekkers, bewonder je de stad vanaf de Maas. Een superleuke boottocht voor de hele familie. Net als je buikje rond is, meer je wel aan bij de Kesselskade en kun je de stad verder gaan ontdekken.

Rederij Stiphout
Maaspromenade 58 | Binnenstad

Natuurspeeltuin de Mergelhoof

Een ware parel op het gebied van speeltuinen. Deze speeltuin is namelijk gelegen tegen de Sint-Pietersberg aan. Waardoor je jezelf in een dal van groen en plezier bevindt. Met de prachtige mergelmuren aan de ene kant en een waanzinnig avontuurlijk bos aan de andere kant, waar de kids eindeloos kunnen klimmen. Ook zijn er verschillende speeltoestellen en is er in de zomer zelfs een zwembadje voor waterplezier. Natuurlijk kun je er ook allerlei drankjes, ijs en poffertjes bestellen. Een echte aanrader!

Natuurspeeltuin de Mergelhoof
Mergelweg 231-X | Sint Pieter

Leuke tips! - Ontdek nog meer Maastricht met kinderen