Ga naar inhoud

Om je vingers bij af te likken: 10x ijsjes in Maastricht

Het ultieme vakantiegevoel? Een mooie plek uitzoeken in de zon met het beste uitzicht van de stad. En dan... Genieten van een heerlijk ijsje, gemaakt door een van de culinaire toppers uit Maastricht. Maar let op, zelfs het lekkerste ijs smelt op warme dagen. Daarom vertellen we je in dit blog waar je moet wezen voor de lekkerste ijsjes van de stad. Scheelt jou tijd!

Luna Rossa

Je vindt Gelateria Luna Rossa op twee verschillende plekken in Maastricht. In de wijk Wyck vind je de lekkerste bolletjes ijs van Luna Rossa om de hoek van Plein 1992, eigenlijk tegen de wijk Céramique aan. Hoewel het ijs net zo lekker is, is de locatie aan het Onze Lieve Vrouweplein echt een bezoek waard. Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwebasiliek kun je genieten van het lekkere schepijs in een oud 'wachthuisje'. Daar verbleven vroeger de poortwachters in. Het monumentale gebouwtje is in ere behouden en kenmerkend voor het historische stadscentrum. De vitrines vol met de meest bijzondere Italiaanse smaken ijs zijn echt watertandend mooi!

Luna Rossa
Hoogbrugstraat 45 | Wyck

Luna Rossa Due
Graanmarkt 4 | Stokstraatkwartier

Wachthuisje Luna Rossa Ijsjes in Maastricht Luna Rossa Maastricht

Smores

Naast Frans gebak (mais oui!) kun je bij Smores ook terecht voor je grootste ijs-trek. Hun schepijs wordt enkel gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat is mooi meegenomen. Naast fijne ijsjes to-go kun je bij Smores ook ijsgebak bestellen of een feestelijke coupe. Zo geef je je wandeling in Wyck een verfrissende touch!

Smores
Stationsstraat 56A | Wyck

Ijsjes Maastricht Smores ijsjes Maastricht

DARQ

Onder de romantische bogen van de Maastrichter Smedenstraat in het Stokstraatkwartier vind je in 't donker een verborgen parel: DARQ. Hier verkopen ze héle eerlijke koffie en chocolade. Het verhaal kunnen we eindeloos aanhoren. Als de eerste zonnestralen aanbreken hebben we geluk: dan krijg je hier het lekkerste huisgemaakte schepijs! Beetje moeilijk wel, want welke smaak kies je?! Een coupe of een hoorntje? Alles is zo lekker!

DARQ
Maastrichter Smedenstraat 2 | Stokstraatkwartier

Ijsjes in Maastricht DARQ Stokstraatkwartier Maastricht Terras Darq

JEF IceCreamBar

JEF Gastrobar is een populair restaurant in de Rechtstraat in Wyck. Zijn zusje (of broertje), JEF IceCreamBar ligt trots op de hoek van de Rechtstraat en de Wycker Brugstraat. Net voordat je vanuit het station de Sint Servaasbrug overwandelt kun je nog snel een ijsje to-go meenemen. "The best time for icecream is always" luidt het reclamebord. Daar zijn we het helemaal mee eens! Ga je voor klassiek vanille of laat je je verrassen door de smaak van het seizoen? De ijscoman van JEF haalt alles voor je uit de (ijs)kast!

JEF IceCreamBar
Wycker Brugstraat 49 | Wyck

JEF Ijssalon JEF Ijssalon

Venezia

Zeg je IJssalon Venezia, dan krijgen veel locals een stralend gevoel van jeugdsentiment. Deze ijssalon is al sinds 1931 een begrip in Maastricht. Traditioneel schepijs met een Maastrichts tintje! Je kunt plaatsnemen in de ruime ijssalon, binnen of op het zonnige terras. Natuurlijk is het ook mogelijk een schepijsje to go te nemen. De keuze is reuze!

Venezia
Nieuwstraat 10 | Binnenstad

Venezia Schepijs Maastricht

Topzz

Voor een verfrissende twist op ijs, ga je naar TOPZZ. Hier vind je heerlijke Frozen Yoghurt! Een tijdje geleden komen overwaaien uit Amerika en een regelrechte hit. Door de verschillende (verse en gezonde) toppings die je kunt kiezen, maak je van je ijsmoment een bewuster en gezonder genietmoment!

TOPZZ
Nieuwstraat 15 | Binnenstad

TOPZZ Maastricht ijsjes Topzz ijsjes Maastricht

Marks

Kies je voor een ijsje bij Marks, aan het Amorsplein, dan ga je voor puur genieten! Onze favoriet is de Macadamia Caramel! Liefst twee bolletjes ;-) Bij Marks krijg je daarnaast lekkere koffie to-go en bijzondere bonbons van La Fêve. Bij Marks geloven ze in de kunst van proeven, ruiken en luisteren. Dat smaakt naar meer!

Marks
Sint Amorsplein 1 | Binnenstad

Marks ijsjes Maastricht Marks ijsjes Maastricht

Visser

In de bruisende Boschstraat en aan de voet van het Onze Lieve Vrouweplein vind je nog een parel op het gebied van ijsplezier. De minimalistische chocoladezaak Visser brengt onverwachte smaaksensaties van bonbons tot ijsjes! Stap je in een van deze twee zaken naar binnen, dan heb je echt even de tijd nodig om alle kunstwerken te bewonderen. Wat zijn we in Maastricht toch trots op dit lijstje!

Visser Chocolade
Onze Lieve Vrouweplein 17A | Jekerkwartier
Boschstraat 89 | Binnenstad

Visser Chocolade ijsjes in Maastricht Visser Chocolade ijsjes in Maastricht

Smullies

Dit eigenzinnige concept was al een populair adresje bij de Groene Loper, een compleet nieuwe buurt in Maastricht. Sinds de zomer van 2022 kun je dé plek voor macarons, chocolade én natuurlijk ijs ook vinden in de FoodChurch, een foodhall aan de Boschstraat. Van sorbet tot roomijs en hun zaaalige softijs! 

Ice & Sweet Corner
Frankenstraat 198 | De Groene Loper

Ice & Sweet Corner FoodChurch
Boschstraat 73 | Binnenstad

Smullies Maastricht Ijsjes Smullies Maastricht Ijsjes

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *