Culinair Maastricht thuisbezorgd

Laten we allereerst vooropstellen dat deze uitdagende periode zich vooral kenmerkt door verdriet en moeilijke keuzes. Ondernemers die hun deuren tijdelijk moeten sluiten, bedrijven waar ze jaren met zo veel liefde hard voor en aan hebben gewerkt. Mensen die ziek zijn of hun vrienden of familie niet meer mogen zien. Dat is ontzettend verdrietig en moeilijk. Juist dan moeten we samen komen, op afstand natuurlijk. Bellen, mailen, kaarten sturen; blijf aan elkaar denken. Goed voor elkaar blijven zorgen, en vooral ook voor jezelf. Mooi om te zien dat mensen ook creatief worden in deze tijd. Creatief in quarantaine; veel ondernemers laten zien dat ze ook onder deze omstandigheden hart voor de zaak hebben. Daar zijn wij heel trots op.

En omdat we goed voor onszelf moeten zorgen, vertellen we je graag in dit blog waar je veilig vanuit thuis allerlei lekkers en moois uit Maastricht kunt bestellen én thuis laten bezorgen. Ondernemers die normaal niet thuisbezorgen, maar in deze tijden graag een uitzondering maken, met succes!

Maastrichtse vlaai & brood

Bakkerij Hermans
Want wie kan er nu een weekend zonder de verse broodjes of heerlijke Maastrichtse vlaai van Bakkerij Hermans? Vanaf nu kun je de hele week je bestelling doorgeven door te bellen of een WhatsAppje te sturen. Je krijgt een betaalverzoek en de dag erna wordt het tussen 10:00 en 12:00 uur geleverd. Tip: bestel een hele vlaai en zet de helft bij de buren voor de deur! Volg ze op Facebook voor meer info. 

De Bisschopsmolen
Bij de eerste speltbakkerij van Nederland kon je al langer bestellen, maar de enthousiaste Frank helpt de post graag een handje en is laatst zelfs in Etten-Leur, persoonlijk, gaan leveren. En wie wil dat nu niet? Oerproducten die zelfs Tom Dumoulin nòg sterker maken. Dit wil je. Bekijk het assortiment hier.

Feestelijk uitpakken!

Le Bon Vivant
Ook de bourgondische chef Björn zit niet stil. Je thuis geven wat hij in zijn restaurant in de gewelvenkelder normaliter zou serveren, kan hij helaas niet. Wel kan hij steengoede 'daghappen' leveren en zelfs jou als thuiskok op professionele manier aan het werk zetten. Volg de handige instructies en je hebt binnen 15 minuten een zalig 3 gangen menu op tafel getoverd. Voor zowel de beginner als de expert: een avondje tafelen al een bon vivant is een aanrader. Van kaviaar tot daghap, bekijk het menu hier.

Beluga Loves You
Beluga loves you maakt er een sterrenfeest van. Al vrij snel kwamen ze met de HOT(APP)LINE waar je super easy een driegangenmenu bestelt. Voor €35,- zit je met een ster aan je eigen eetkamertafel te smullen. Ook kun je alvast een voucher kopen. Verheug je op betere tijden en laat je door dit sterrenteam later dit jaar flink in de watten leggen. Bekijk hun website voor alle info. 

Wijnrestaurant Mes Amis
Ook Mes Amis zit niet stil. Afgelopen zomer verraste ze ons nog met het bijzondere 'Wijnrestaurant op 't land', nu koken ze de sterren van de hemel met een bijzonder thuisbezorgdmenu. Want, zo zeggen ze “waar een deur sluit, gaat de andere open”. Dat vinden we sjiek. Geniet thuis van regionale gerechten én wijnen. De chef heeft het meeste werk al gedaan, de levensgenieter thuis hoeft het enkel af te maken (zie foto hierboven). Chef Patriek legt je haarfijn uit hoe. Je kiest uit 3 tot 7 gangen en geloof ons: de keuze is reuze! Extra bijzonder zijn de bijpassende wijnen die Annaline met veel zorg heeft uitgezocht. Natuurlijk allemaal uit Limburg. Bekijk het menu hier

koffie thuisbezorgd maastricht

koffie thuisbezorgd maastricht

© maastricht marketing
blanche dael maastricht

blanche dael maastricht

© Maastricht Marketing

Teske koffie?

Blanche Dael
Op de website van Blanche Dael – dé koffiebranderij van Maastricht – kon je al een ruime tijd de lekkerste koffie kopen. We missen de geur uit de Wolfstraat enorm, maar gelukkig kunnen we dat gevoel toch een beetje in huis krijgen. Je bestelt online niet alleen de verse bonen, maar ook allerlei zoetwaren zoals nougatrepen en chocolade tablettes. Ook de mogelijkheid om een typisch Maastrichts cadeau te kopen vind je op de website. Als extra cadeau voor jezelf is er een code voor gratis thuisbezorgen: ‘ikblijfthuis’. Bij Blanche Dael hebben ze het begrepen. Bekijk het aanbod hier

KOFFIE
Normaal zit je heerlijk in hun zaak aan de Maastrichter Heidenstraat, maar helaas is dat voor nu even verleden tijd. Gelukkig zijn Joost & Maartje creatief genoeg om hier iets op te bedenken. In 't weekend bieden ze (niet ieder weekend, informeer voor de zekerheid) een ontbijtservice aan. Krokant croissantje, verse jus, yoghurt met granola.... Je kunt er zelfs een pak koffiebonen bij bestellen om je eigen verse kopje koffie te schenken. Houd hun Facebookpagina in de gaten om de weekendacties te volgen. 

Healthy & lekker!

Café Local
Vorig jaar was hun 'eenmalige' Poké Bowl Night zo'n succes, dat eigenaar Dennis het eerste weekend van april een test deed: de Poké Bowl thuisbezorgdienst. Wederom een succes en we hadden het stiekem voorspeld. Kies uit tonijn, zalm, kip, scampi of vega en krijg een regenboogachtige bowl vol vreugde thuisbezorgd! Een aanrader, we hopen dat Café Local meer van dit soort experimenten doet. WhatsApp je bestelling naar +31 6 83563243. 

Bijzonder
Blijf je aan de vitamientjes denken? Bijzonder doet het in ieder geval al voor jou. Je bestelt en betaalt eenvoudig online en bij een bestelling van meer dan 4 personen krijg je een cadeaubon van € 10,- erbij. Dat is pas verwennen. Daar kun je bijvoorbeeld je ouders mee verrassen! Koude gerechten bezorgen ze op de fiets (lekker milieuvriendelijk) tussen 15:30 en 17:00 uur. De warme gerechten pik je op aan het gezellige keukenraam waar strikte regels gelden om het ophalen veilig en vriendelijk te laten verlopen. Bekijk het aanbod hier

Van Wijck
Eigenaar Jaap van Wijck (ja zo heet hij echt) runt al een tijdje Van Wijck in Wyck (nee, echt het is heus). Een bijzonder fijne plek voor all-day-breakfast, gezonde bowls of echt comfort food. Ook hij wilde niet bij de pakken neer zitten en creëerde al gauw een bezorgdienst. Met een uitgebreid menu van ontbijtjes tot zalige lunchgerechten. Je kunt zelfs een High Tea laten bezorgen. Waar wacht je op? Bekijk het menu hier. 

Cremerius
Vitamientjes! Daar moet je koelkast tegenwoordig uit bestaan. Handig dat Cremerius (bekend van de winkel in het ziekenhuis) thuisbezorgt... Mét een glimlach. Je krijgt per WhatsApp een (uitgebreide) bestellijst, stuur in een berichtje je bestelling door en de dag erna staat er een vrolijk, fris & fruitig kratje voor je deur. Per WhatsApp ontvang je een betaallink en klaar is kees. Dus hup: bestellen maar! WhatsApp via +31 6 15907796.

Guilty Pleasures

De Poshoorn
In Maastricht lijken we het 'gezellig borrelen' te hebben uitgevonden. Helaas zullen we dat de komende tijd enkel thuis gaan doen. Maar horeca-ondernemer Yves zou zichzelf niet zijn als hij niet ook met een fijn idee kwam. Bij de Poshoorn kun je namelijk geweldige bierpakketten en plateaus bestellen. Met zeer uitgebreide opties voor het paasweekend, ga je thuis heerlijk Maastrichts borrelen. Bekijk het aanbod hier. 

Patty 'n Bun

Goed voor jezelf zorgen: het is echt heel erg belangrijk deze periode. Maar áls je dan eens uitpakt: doe het dan goed! Bij Patty 'n Bun krijg je de beste burgers van de stad. "We love real burgers" is hun leus en dat proef je. Via verschillende thuisbezorgdservices kun je de meesterlijke burgers bestellen. We willen graag uitgebreid vertellen over hun aanbod, maar dan gaan we zodanig watertanden.... Ontdek het daarom zelf en ga helemaal los!