Ga naar inhoud

Street Art in Maastricht

Street Art vind je op steeds meer plekken in Maastricht terug. Soms als op zichzelf staand kunstwerk, soms om tijdelijke werkzaamheden te verbloemen. Dat laatste was het geval bij de herstelwerkzaamheden het Dinghuis, waar de steigers letterlijk omgetoverd waren tot een ode aan de Maastrichtse cultuur. Lokaal talent heeft ons wederom verrast. Daarom dat we dit blog wijden aan de bijzondere kunstvorm Street Art. 

Close-up van het kunstwerk op de steigers rondom het Dinghuis.

Maastricht ♥ Art

Creativiteit en Maastricht zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat blijkt maar weer door de opkomst van Street Art. Maastrichtse ambacht is ontzettend belangrijk voor de stad. Al van oudsher staan de Maastrichtenaren bekend om hun creativiteit en talenten. Van servies tot sanitair en van woordenkunst tot beeldende kunst. Ook in deze relatief nieuwere kunstvorm laten ze zich weer van hun beste kant zien. Wij omarmen het en geven het met liefde een mooie plek. Mooier dan het Dinghuis - dat sinds een paar maanden in de steigers staat voor herstelwerkzaamheden en waar je de Maastricht Store vindt - konden we niet verzinnen. Trots waren we dan ook dat Jorn Gruijters ons een berichtje stuurde of hij een Street Art project mocht loslaten op de lege, nietszeggende steigers om het Dinghuis heen. We sloegen de handen in elkaar met als bijzonder resultaat (en met thema) 'Ode aan Cultuur' & 'Ode aan het Dinghuis'.

Kunstenaar Mariëlle Yogi aan het werk, in samenwerking met Jorn Gruijters, bij het Dinghuis.

Jorn Gruijters aan het werk bij het Dinghuis.

Mariëlle aan het werk.

Robin aan het werk.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *