Ga naar inhoud

Tips van de lokale ondernemer

Ondernemend Maastricht helpt je een handje

Dat de lokale ondernemers van Maastricht zich van hun creatiefste kant laten zien, dat is al gebleken. Hoe je hier van thuis uit van kunt genieten, laten we je graag in dit blog weten. Want al die tips & tricks maken de tijd thuis in ieder geval voor eventjes wat gezelliger, lekkerder of mooier. Van Spaanse borrelplanken tot een upgrade van de garderobe met slechts één item. Samen maken we er wat van, en dan het liefst zo Maastrichts sjiek mogelijk. Met dank aan alle Maastrichtse locals waar we zo trots op zijn. 

Personal shopping bij Noir

De modieuze en ambitieuze onderneemster Renee Reinders is een echte Maastrichtse. Ook in deze tijd blijft ze creatief. Hoe zij ons een handje helpt? Door ons te inspireren met een paar tips. "Zorg voor een essentieel stuk in je garderobe dat je eindeloos kan combineren. Bijvoorbeeld deze zomer knit, die bestaat voor 60% uit katoen. Die kun je heerlijk blijven combineren op een pantalon, jeans of op een leuke rok. Dit is de Albi Knit van Selected Femme, verkrijgbaar in wit en donkerblauw en ook online te krijgen bij Noir." Daarnaast kun je bij Noir ook terecht voor een personal shopsessie óf via Whatsapp om een vraag te stellen. "Ik kreeg van iemand een vraag om een witte top te zoeken die op haar lila rok paste. Ik heb alle witte tops uit de kast getrokken en op een soortgelijke rok op de paspop gefotografeerd. Werkt echt fantastisch, ik heb het dezelfde dag nog persoonlijk bij haar bezorgd." Dat is creatief ondernemen. 

Borrelen als een pro - of beter gezegd, als een Maastrichtenaar!

Traiteur Saveurs
Wie Maastrichtse traiteur zegt, zegt Saveurs. Dé delicatessenzaak van Maastricht weet van wanten als we het over bourgondisch genieten hebben. Daarom hebben ze de TAPAS-bestelservice in het leven geroepen. Want als je niet kunt gaan uit eten, dan haal je het lekkers net zo makkelijk in huis. Bestellen doe je telefonisch en het wordt gratis in Maastricht aan huis geleverd. Een tip voor een professionele borrelplank? Pak de grootste houten plank (of dienblad) in huis, verzamel allerlei verschillende glaasjes en kommetjes en verdeel de tapas over het plateau. Knutsel wat kleurrijke vlaggetjes van een paar prikkertjes en voila: je eigen borrelplank! 

Adriaan de Smaakmaker
Al watertandend bekijk je het assortiment van Adriaan de Smaakmaker, gelegen tegenover Café Sjiek. In een van de leukste straatjes van Maastricht vind je deze winkel met lokale producten. De medewerkers van deze zaak helpen je graag een handje op weg en inspireren je met recepten. Zo maak je binnen een handomdraai een zalig gerecht met streekproducten. Dat wil je! Koop bijvoorbeeld een potje zoete en zachte lemon curd en ontvang een recept voor Tiramisu met lemon curd en limoncello. Watertanden, we zeiden het al! 

Thiessen Wijnkoopers
Ook aan goede Limburgse wijn geen gebrek. Want Thiessen Wijnkoopers biedt de fijnste wijnen uit de streek aan op hun website. Wat dacht van je van een steengoede wijn van de Apostelhoeve? In de Müller-Thurgau proef je typische mineraliteit van de Maastrichtse mergelbodem. Samen met fruitige noten past deze wijn echt bijna overal bij. Stuur ze een berichtje als je graag persoonlijk advies wil of bel ze eventjes op. Blijf op z'n Maastrichts genieten, zonder je maten maar wel met mate... 

De Verwondering
Zoals de naam al doet vermoeden, blijf je je verwonderen over het aanbod van De Verwondering. De altijd enthousiaste medewerkers van dit winkeltje blijven ook in deze tijd bezig om zo veel mogelijk positiviteit te verspreiden. Of te zaaien. Want in de eerste week van april doneerden ze ongelooflijk gezellige en lieve zadenzakjes aan het personeel van het MUMC+. Heel bijzonder. Omdat we de komende tijd zo veel thuis zijn is het ook leuk om wat inspiratie op te doen om (creatief) bezig te blijven. Bij De Verwondering kun je bijvoorbeeld kleurboeken kopen. Niet zomaar een kleurboek hoor. Neem bijvoorbeeld Earh Space Coloring book, met meer dan 35 manjefieke beelden van de aarde en de ruimte ben je wel eventjes zoet. Ze leveren trouwens ook aan huis. 

Boekhandel Dominicanen
Oh, wat missen we de eindeloze wandelingen door Boekhandel Dominicanen. Met een koffietje van Coffeelovers toe. Maar wees niet getreurd: de mooiste boeken uit deze boekhandel kun je vanaf nu gewoon telefonisch (043 4100 010) bestellen. Dan worden ze door de fietskoerier bij je thuis geleverd. Voor jezelf koop je bijvoorbeeld het nieuwste boek van Splinter Chabot. In ‘Confettiregen’ laat hij aan de hand van herinneringen vanaf de kleuterklas tot in zijn studententijd zien hoe belangrijk het is om te durven anders te zijn en de vrijheid te hebben om jezelf te zijn. Maar ook voor de kids is er heel wat leuks, zo viel ons oog op het uivouwbare boek 'De verhuisdieren' waar je kunt zien wat allerlei dieren zoal mee verhuizen. Veel leesplezier! 

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *