Ga naar inhoud

Ultiem zomergevoel: picknicken in Maastricht

Met een picknickmandje vol genieten van de zomer in Maastricht. Mais oui! Dat klinkt als een top idee. Van het Stadspark tot de Sint Pietersberg, er zijn zó veel plekjes groen in Maastricht waar je uitgebreid kunt genieten van lekkers uit de streek. Waar precies? Dat vertellen we je in dit blog over picknicken in Maastricht, met de leukste tips om een mandje vol streekproducten te scoren. 

1. Stadspark

Het Stadspark van Maastricht is niet zomaar een stadspark. Het ligt trots aan de Maas en loopt bijna helemaal tot aan de Sint Pietersberg. Het leunt rustig tegen het historische stadscentrum, waardoor je heel wat oude stadsmuren kunt bewonderen en beklimmen. Het parkt dient vaak als decor voor verschillende evenementen, maar meestal is het er rustig vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan het grasveldje pal voor de oude stadsmuur, aan de Hoge brug. Ook wel bekend als het veldje 'bij de kanonnen'. Maar ietsje verderop bij de fontein is het ook zalig, daar is zelfs een klein speeltuintje voor de kids! Ook een aanrader: wandel via de vogelkooi langs de Jeker en de Tapijnkazerne. Genoeg plekken om neer te strijken voor een picknick.

2. De Griend

Een plek voor de urban citytrippers. De Griend wordt vooral bezocht door hippe & sportieve locals en studenten. Er ligt een fantastische skatepark (een architectonisch hoogstandje) met een weids grasveld met uitzicht over de Maas. Hier ontmoeten skaters (in wording) en sportievelingen elkaar. Mede door het uitzicht op Landbouwbelang (creatieve broedplaats aan de andere kant van de Maas) en de daarbijbehorende street art krijgt het park van de Griend dat urban sfeertje. Fijne plek om uitgebreid te picknicken en bijzondere mensen te ontmoeten.

3. Charles van Eyck

Het Charles Eyckpark is een minder bekend stadspark in Maastricht. Je vindt het in de wijk Céramique. Ook dit park bevindt zich langs de Maas en trakteert je daarom op fantastisch uitzicht. Het vrij nieuwe park is genoemd naar de Limburgse schilder en beeldhouwer Charles Eyck. Je kunt zowel in het park gaan zitten of op een van de stenen bouwwerken aan het water. Daarna duik je zo Céramique en Wyck in om deze twee - totaal verschillende - wijken van Maastricht te verkennen. 

4. Sint Pieter

Wil je echt de natuur in? Wandel dan (ongeveer 15 minuutjes vanaf het Vrijthof) naar de Sint Pietersberg. Na de flinke klim vind je een oase van rust. Loop je ietsje verder kun je het uitkijkpunt van de ENCI-Groeve bewonderen. Met de imposante trap ga je de groeve in en wandel je een bijzonder stuk Maastricht tegemoet. Zowel op de berg als in de groeve vind je talloze plekken om te picknicken. Waar beland jij?

En nu... je mandje vullen!

Zo, je hebt je kunnen oriënteren op de leukste picknickplekjes van de stad. Vergeet niet het belangrijkste: een rijkgevulde mand met de lekkerste producten (uit de streek). Waar kun je zoal terecht? In het souterrain van winkelcentrum Mosae Forum vind Traiteur Saveurs, dé plek voor een mandje vol streekgerechten. In datzelfde souterrain vind je ook Turquoise Mosae Gusto. Deze Turkse delicatessenzaak verkoopt verschillende lekkernijen, van vers fruit tot olijven en dips. Bij Marres Kitchen (culinaire onderneming van Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur) vul je je mandje met Mediterraanse lekkernijen. Of je nu veganist bent of typische bourgondiër. Meer zin in Franse specialiteiten? Bezoek dan Le Salonard. Denk aan rustieke stokbroden, boterzachte kazen en fijne lokale wijnen. Bij A La Paco krijg je ongekend Spaanse specialiteiten. Van een top broodje Serranoham tot verschillende empanadas. 

Saveurs borrelen thuis

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *