Ga naar inhoud

Wandelen met de burgemeester

Het gevoel went nooit...

“Zodra je het zuiden van Nederland nadert, overvalt je een gevoel van rust. Je ademhaling wordt rustiger, je hartslag daalt. Het gevoel van haasten maakt plaats voor ontspanning. Lopen wordt slenteren, je zintuigen worden op scherp gesteld. Er is zoveel te zien, ruiken en proeven. Daar wil je de tijd voor nemen, daar wil je van genieten. Zo ervaarde ik het zelf, jaren geleden, toen ik voor het eerst in Maastricht kwam. Nog voordat ik burgemeester werd. Dat gevoel dat het een eer en voorrecht is om er te mogen wonen en werken. Dat niet typisch Nederlandse gevoel zoals bezoekers aan de stad het vaak omschrijven. Het went nooit. Ik heb dat nog steeds."

Dyanamiek & inspiratie

"Maastricht heeft de allure van een stad met voldoende uitdaging, dynamiek en inspiratie. Tegelijkertijd is er die kleinschaligheid die voorkomt dat je overladen wordt met te veel prikkels zoals je die in een metropool soms kunt ervaren. En dan is er dat non-stop weekendgevoel- waardoor je de rust en ruimte ervaart om af te schakelen en de tijd neemt om je ogen te openen voor wat er om je heen gebeurt.

Hart van Europa

Als hart van Europa waar volop gewerkt wordt aan de toekomst ervan. En dan het culturele aanbod. Onlangs vernam ik dat Maastricht de tweede stad van Nederland is met het meeste aanbod op het gebied van cultuur. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het aanbod op het gebied van winkelen, eten & drinken."

Mestreechter geis...

"Die tijd nemen we in Maastricht trouwens ook voor elkaar en voor onze gasten. Niet alleen aan tafel, ook in de buurt, in de winkels en tijdens een praatje in het park. De Maastrichtenaar (met die Mestreechter Geis, de ziel van de Maastrichtenaar), ik vind het een fijn mens. De klassieke, rasechte Maastrichtenaar, evenals de jonge student. Sociaal, open, behulpzaam en altijd in voor gezelligheid.

Dé gouden tip

Genieten doe je immers samen. Mijn tips bij een bezoek aan Maastricht? Doe als de Maastrichtenaar. Houd je pas in, slenter, kijk eens omhoog. Ga je neus achterna, ook als die je een of anders gezellig kroegje inlokt of terrasje optrekt. Geniet samen. En vooral: neem de tijd.”

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *