Ga naar inhoud

Who Let the Kids Out?!

Lockdown dag 4. De kinderen zijn verveeld en weten niet wat zij moeten gaan doen, behalve dan achter hun scherm gaan zitten. Het is buiten prachtig weer, ideaal voor een wandeling. “Neeeeee, dat willen wij niet. Altijd moeten wij wandelen. Kilometers lang. Uren onderweg, onder de regen, bergen op, geen eten en drankjes onderweg…Wij blijven thuis"

Herkenbaar? Lees dan vooral dit blog, geschreven door Official Maastricht Guide Egbert. Op een dag besloot hij zijn kinderen de stad op een andere manier te laten ontdekken. 

Egbert heeft een idee. Als stadgids voor Explore Maastricht kent hij allerlei plekjes die zijn kinderen wél leuk zullen vinden. Als hij die plekjes combineert met een stadswandeling heeft hij toch stiekem zijn zin. Loop je mee?

1. Start: Céramique | Chocomel om warm te worden
"Jongens, wij gaan naar het Stadspark, naar de klimboom. Ja, dat vinden zij leuk."

Ze vertrekken vanuit Plein 1992. Daar hebben ze eerst bij Coffeelovers twee kleine chocomels gescoord. Heerlijk. 

2. Stadsmuur | Even actief!
Dan de Hoeg Brögk euver. Hoeveel tredes tel jij? En hoeveel tredes tel je aan de overkant? Ze wandelen langs de stadsmuur richting het Stadspark en nemen daar het bruggetje over de Jeker. Linksaf heb je al het eerste speeltoestel. En als je naar rechts kijkt zie je de stadsmuur die ingestort is. Weet jij dat in de lente, onderaan de muur er schildpadden liggen te zonnen? Moet je een keertje goed opletten!

3. Stadspark | Vogels spotten & klimmen
Ze wandelen door het Monseigneur Nolenpark verder en komen uit bij de volière. Daar zie je allerlei verschillende soorten vogels. Ook hele dikke ronde vogels, super grappig! En als je bij het dierenpark kijkt; hoeveel herten tel jij? 

Dan lopen ze verder langs de Jeker en komen bij dé klimboom uit (naast de vroegere berenkuil); daar kun je fijn in klimmen! En als je geen zin hebt om te klimmen zijn er naast de boom ook wipstoeltjes.

4. Onze Lieve Vrouweplein | Zoet einde
Dan terug naar de Tapijnkazerne. Bij de voormalige tankstation hangen er schommels. Je kunt er ook tegenover op het klimtoestel verder ravotten. Helaas is de Tapijn Brasserie gesloten, maar achter de remise kun bij Charlie’s Coffee heerlijke chocomel mét marshmallow halen (en voor de mama’s en de papa’s vers gebrande koffie). Van hieruit wandelen ze via de Pieterstraat richting Onze Lieve Vrouwenplein. Zin in een wafel of een lekker brownie? Kijk dan vooral eens bij Cabaret Douze! 

Ze lopen weer terug naar de fietsen aan de overkant van de Maas. Opnieuw tellen ze hoeveel tredes en komen nu uit op hetzelfde aantal. En jullie?...

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *