Ga naar inhoud

Wyck: niet zomaar een wijk

Trendy vintagewinkels, koffiezaken zoals je ze alleen kent uit de boekjes en intieme steegjes met de herenhuizen uit je dromen. Een beschrijving die zo betrekking kan hebben op de hipste buurt van New York of LA, maar die nog meer past bij ons eigen mooie Wyck. Deze Maastrichtse buurt heeft zich de laatste jaren ontpopt als place to be voor wie houdt van nieuwe concepten. Aan dat laatste lijkt geen einde te komen. Wyck is een ideale plek voor de stadswandelaar die - afgezien van zijn nieuwsgierigheid - kan genieten van de rust, want door de jaren heen is deze wijk haar intieme karakter nooit verloren.

Heuse herenhuizen

Je kunt Wyck het best binnenwandelen via het stationsplein. Sla vervolgens linksaf en laat je verrassen door de prachtige woonwijk waar je in terechtkomt. Hier staan kanjers van herenhuizen, omringd door groen en… rust. Hoewel je enkele honderden meters verderop in een van de populairste straten van Maastricht staat, heerst hier eerder een verademingsgevoel. Je snuift er een sfeertje op dat aangeeft hoe het leven er in Wyck aan toe gaat (lees: op en top genieten in een kalme omgeving),en je kunt af en toe stiekem binnengluren bij de gelukkige eigenaars van de fraaie woningen.

Magnifieke mode

Een Maastrichtse wandeling is niet compleet zonder af en toe een winkel binnen te stappen. En dan ben je in Wyck op de juiste plek! Zelfs al heb je niets nodig, dan nog is het erg aangenaam flaneren door het winkelgedeelte van de buurt. Van tweedehands tot de laatste nieuwe collectie van trendy kleding-, bril- of interieurmerken, hier vind je alles. De meeste winkels zijn nét iets anders dan die je in het centrum van de stad vindt. Oppassen dus met je portemonnee, want kiezen is verliezen, met zoveel leuk aanbod! Leuk om je city stroll afwisselend te houden en ook een stukje inspiratie op te doen.

Koffie met klasse

Je kunt er niet meer omheen: anno 2018 is koffie niet meer zomaar koffie. Koffie is gezellig, je drinkt het op een plek die hipper is ingericht dan een interieurzaak, en waar een ruime keuze is uit ambachtelijk gebak. Als het even kan komen de bonen ook nog eens uit duurzame plantages in Colombia. Niet gemakkelijk om aan al deze behoeften te voldoen en een zaak op te starten? De horeca-ondernemers van Wyck denken daar duidelijk anders over. Maastrichts hipste buurt heeft een aantal koffiezaken met unieke – en vooral lekkere – karakters. Ideaal om even bij te komen tijdens een wandeling in de stad. Geniet hier van een ’n Tas koffie mèt Limburgse vlaoj.

Welbemind water

Je ‘Wyckse wandeling’ eindigt bij de Sint Servaasbrug, die naar het centrum van de stad loopt. Hier maken de intieme straatjes plaats voor de brede oevers van de Maas. Menig Maastrichtenaar is nauw verbonden met de rivier. Dat uit zich in de gezellige sfeer die je aan weerszijden ervan vindt. Neem dus zeker de tijd voor een date met de Maas voordat je de overkant van de stad ontdekt. En als het na je Limburgse vloaj nog kan, zijn hier heel wat leuke terrasjes het ideale decor voor een borrelplank met een glas wijn. Je bent tenslotte in Maastricht.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *