Ga naar inhoud

"In 2005 heb ik zelf met Rieu op de bühne gestaan..."

André van Veen (67), Eijsden

"Vandaag bezoek ik voor de twaalfde keer een Vrijthofconcert van André Rieu. In al die jaren dat hij hier optreedt, heb ik er maar twee gemist. Ik ben vandaag met mijn partner en mijn tante. Zij is 89 en woont eigenlijk in Amerika, waar overigens veel familie van me woont. Mijn tante is – net als de rest van de familie – heel groot fan van André Rieu. Dat is ook waarom ik haar vanavond mee neem; het is voor haar de eerste keer.

In 2008 heb ik zelf met Rieu op de bühne gestaan, als tweede tenor van de Mastreechter Staar. Hij had maar drie Vrijthofconcerten dat jaar en wij hebben ze allemaal met hem gezongen. Dat was heel inspannend, maar het waren ook drie van de mooiste avonden die ik ooit heb meegemaakt.

Ondanks het feit dat we allebei klassieke muziek maken is wat Rieu doet heel anders dan wat we bij de Mastreechter Staar doen. Bij de Staar hebben we namelijk een heel zwaar repertoire. Ons publiek komt echt voor de klassieke muziek en we zien maar heel weinig jeugd. Bij André Rieu is dat anders, hij zorgt voor de verbinding tussen klassieke muziek, het publiek en de jeugd. Dat vind ik mooi, daar word ik vrolijk van. En wat Rieu doet, dat neem ik vanaf volgende week weer mee in onze eigen repetities.

Ik weet nog goed dat ik, toen we in 2008 hier op het podium stonden, wel wat moeite had met zingen. 8000 mensen voor het podium, ik kreeg al sjevroaje (kippenvel, red.) toen ik het zag. Het was André Rieu die toen tegen me zei ,,André, kom op!’’. Die sjevroaje zal ik vanavond wel weer krijgen, maar dan aan de andere kant van het Vrijthof!"

Het portret van André van Veen is onderdeel van een portrettenreeks van 11 bezoekers van de André Rieu Vrijthofconcerten in 2018. Dit is een productie van Maastricht Marketing in samenwerking met Chapeau Content Creators.

Tekst: Demy Janssen
Fotografie: Richard Stark

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *