"Morgen, na het concert, nemen we nog een dag om Maastricht te verkennen.."

Kristin Pieper (39), Coburg

Samen met mijn vriend reis ik heel Europa door om concerten en musicals bij te wonen en plekken te ontdekken. Het Vrijthofconcert van André Rieu is een van de concerten die we deze zomer bijwonen.

Na Rieu gaan we tegen het einde van de zomer naar een concert van Andreas Gabalier in Kitzbühel en in het najaar reizen we naar Berlijn om U2 zien. Later in het jaar staat er nog een concert van ACDC op de planning. Nee, onze muzieksmaak valt niet echt in een hokje te plaatsen, das stimmt. De concerten die we bijwonen zijn nogal divers van aard en daardoor is het elke keer opnieuw een feest.

Hoewel Rieu natuurlijk mooie muziek maakt, zijn wij hier vanavond voor het evenement an sich. Rieu is wel heel populair in Duitsland, maar niet per se bij de mensen van onze leeftijd. Maar desondanks weet je gewoon dat hier een heel bijzonder publiek samenkomt en de stimmung er speciaal is.

Wat ik vanavond hoop te horen? Misschien wel Auld Lang Syne, dat prachtige Schotse lied waarbij de Schotse mannen met doedelzakken samen met Rieu op het podium staan. Dit nummer heb ik ontelbare keren op televisie gezien en ik krijg er altijd kippenvel van.

Morgen, na het concert, nemen we nog een dag om Maastricht te verkennen. We weten nog niet zoveel over deze stad, maar mijn vriend en ik zijn verzot op steden die aan het water liggen. Of dat nu een rivier is - zoals hier in Maastricht - of de zee of een meer, maakt niet zo veel uit. Er heerst in dit soort steden altijd een heel speciale sfeer. Alles gaat er op de een of andere manier een stuk smoother en relaxter; kennelijk heeft het water een rustgevende invloed op zijn omgeving. Dat zie je in Coburg, Keulen en Berlijn en ik verwacht van Maastricht hetzelfde!

Het portret van Kristin Pieper is onderdeel van een portrettenreeks van 11 bezoekers van de André Rieu Vrijthofconcerten in 2018. Dit is een productie van Maastricht Marketing in samenwerking met Chapeau Content Creators.

Tekst: Demy Janssen
Fotograaf: Richard Stark