Ga naar inhoud

Michel Vis

Michel Vis (34), Zaandam

Gisteren waren wij precies drie jaar getrouwd en over drie maanden worden wij ouders van een dochtertje. Genoeg reden voor een feestje, toch? Ons avondje uit bij André Rieu is een cadeautje van mijn vrouw, ook al is dit niet helemaal haar ding. Maar wat maakt dat uit? Het is zoals Rieu het zelf zegt: muziek brengt mensen samen!

Ik vind André Rieu geweldig en roep al jaren ‘dat moet ik een keer gezien hebben’. Ik vind het altijd weer geweldig als ik hem op tv zie spelen, en daar wilde ik gewoon een keertje bij zijn.

Muzikaal ben ik heel divers ingesteld. Bij mij gaat het van Rammstein naar André Rieu en soms zelfs naar Bach. Daar heeft mijn vrouw weinig boodschap aan. Al die uitgesproken muziekgenres zijn niet aan haar besteed. Als ze zou moeten kiezen, dan heeft André Rieu zeker wel de voorkeur. Rammstein is helemaal niet haar ding – vooral niet in haar toestand – en bij Rieu is de sfeer toch een stuk gemoedelijker, zullen we maar zeggen.

Dat André Rieu hier geboren en getogen is maakt mij eigenlijk vrij weinig uit. Ik heb natuurlijk wel begrepen dat hij hier vandaan komt, maar eigenlijk doet me dat niet zoveel. De voornaamste reden dat we voor een concert in Maastricht hebben gekozen is het Vrijthof. Voor zover ik het, aan de hand van de beelden op televisie, kan beoordelen, klopt hier gewoon alles. Het is me ook nogal een setting waar je hier zit, te midden van al die historie en alle pracht en praal. Hier heb je alles. Het lijkt me dan ook onmogelijk om hier geen onvergetelijke avond te beleven.

Wat ik vanavond verwacht? Een feessie! Zoals je dat altijd ziet; in het begin een beetje rustig en dan opeens komen de mensen allemaal los. Wij gaan in ieder geval dansen. En de baby? Die beweegt vanzelf vrolijk mee!

Het portret van Michel Vis is onderdeel van een portrettenreeks van 11 bezoekers van de André Rieu Vrijthofconcerten in 2018. Dit is een productie van Maastricht Marketing in samenwerking met Chapeau Content Creators.

Tekst: Demy Janssen
Fotografie: Richard Stark

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *