Ga naar inhoud

Aula, Minderbroedersberg 4-6

Maastricht

Het bestuursgebouw van de UM is gehuisvest in het voormalige Tweede Minderbroedersklooster uit 1699. Toen de universiteit het gebouw in 1999 in gebruik nam, had het kloostercomplex al een lange geschiedenis achter de rug.

Contact

Minderbroedersberg 4
Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

In de Franse tijd moesten de minderbroeders het klooster verlaten, voorts het dienst deed als armenwerkhuis, gevangenis, gerechtsgebouw en uiteindelijk als marechausseekazerne. Bij de verbouwing tot bestuursgebouw is de ingewikkelde gelaagde bouwgeschiedenis van het complex afleesbaar gebleven. De oorspronkelijke ruimtelijke werking van het kloostercomplex werd hersteld. Zo werd de tussenverdieping goeddeels gesloopt; wel kwam er een vide met aan weerszijden kantoorruimten. Het kloosterhof kreeg na sloop van een cellenblok haar oorspronkelijke maat terug. Waar ooit het kerkkoor was, en waar ooit de marechaussee met haar paarden verbleef, is nu de aula van de universiteit. Met modern glas in lood ramen is het pand eveneens voorzien van een schitterende kunsttoepassing.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *