Ga naar inhoud

Drukkunstmuseum

Maastricht

Op een bijzondere locatie in hartje Maastricht, bevindt zich het Drukkunstmuseum. Hier komen industrieel erfgoed en grafisch kunstenaarschap bij elkaar.

Drukkunstmuseum
Wilt u iets bijzonders ontdekken in de historische binnenstad van Maastricht? Bezoek dan het Drukkunstmuseumen beleef de verhalen van weleer over de geschiedenis van de drukkunst. In het pand Jodenstraat nr. 22 is het museum van de druk- en prentkunst gevestigd. Het sfeervolle museum bestaat uit een historisch pand met een overdekte binnenplaats en een aangrenzend kapelgebouw. Het museum geeft inzicht in het vakmanschap van de mensen voor en achter de drukpers.

Het Drukkunstmuseum verandert in het najaar haar naam. Het streven is om begin september 2024 de verandering van Drukkunstmuseum naar kunstmuseum Kapel van Verbeelding te doen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel blijft de ‘Historische Drukkerij’ uit 1900 op de begane grond bij de entree. In het nieuwe museum leiden verschillende museumruimten naar de bovenzaal van het kapelgebouw. Hier is het grote kunstwerk de ‘Kamer van de Gedachtenmechanica’ ingericht van kunstenaar Rene’ Glaser.

Openingstijden

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Zaterdagmiddag is het museum open van 12.00 uur tot 17.00 uur voor de losse bezoeker.

    Groepen vanaf 6 personen het hele jaar op afspraak (ma t/m za).

Prijzen

  • Kinderen€ 3,50 tot 18 jaar
  • Volwassenen€ 7,50
  • Toelichting prijs: groepen op aanvraag via info@drukkunstmuseum.nl of bel +31(0)43 3216376
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Kenmerken

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *