Ga naar inhoud

De Graanmarkt

Maastricht

De lindeboom voor het caféterras is geplant ter gelegenheid van de geboorte van Koning Willem-Alexander in 1967, naar het zuiden toe in het park is de boom met zilverkleurig hekwerk te zien, die geplant is ter gelegenheid van zijn kroning in 2013.

Contact

De Graanmarkt
6211 HG Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Aangezien de (Grote) Markt te weinig oppervlak had, werden her en der in de stad kleine marktjes gehouden voor bepaalde producten. Graan, onder anderen. Hier bevond zich ook de Onze Lieve Vrouwepoort van de eerste stadsmuur met een classicistisch wachthuis, dat nog steeds te bewonderen is.

De lindeboom voor het caféterras is geplant ter gelegenheid van de geboorte van Koning Willem-Alexander in 1967, wellicht is naar het zuiden toe in het park de boom met zilverkleurig hekwerk te zien, die geplant is ter gelegenheid van zijn kroning in 2013. Even de trap op van de Onze Lieve Vrouwewal, dan lukt het nog beter!

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *