Ga naar inhoud

Kiekoet

Maastricht

De benaming ‘Kiekoet’ (uitkijk op z’n Limburgs) zegt het al, hier moet je gewoon even blijven stilstaan en je ogen goed de kost geven. Dit is hét uitkijkpunt over de Oehoevallei.

Contact

Van schaikweg
6212 Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

De benaming ‘Kiekoet’ (uitkijk op z’n Limburgs) zegt het al, hier moet je gewoon even blijven stilstaan en je ogen goed de kost geven. Dit is hét uitkijkpunt over de Oehoevallei. Het thuishonk van de grootste uil van Europa, de Oehoe kan wel 75 centimeter groot worden en is enorm indrukwekkend en imposant met een spanwijdte van wel 1.80 meter. Sinds 1998 heeft een gelukkig Oehoe-paartje al hier hun nest. De Oehoe zoekt altijd naar rustige broedplekken met zo min mogelijk mensen in de buurt, voldoende voedsel in de omgeving en een steilwand om in te broeden. Het territorium van de Oehoe reikt verder dan alleen deze vallei want het s’nachts jaagt deze uil ook door de straten van Maastricht op duiven en ratten.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *