Ga naar inhoud

Hoeve Nekum Maastricht

Hoeve Nekum Maastricht, Maastricht

Hoeve Nekum, gelegen in het prachtige Jekerdal bij Maastricht, is een authentieke carréhoeve waar de familie Bollen sinds 1988 druiven verbouwt en diverse wijnen produceert.

In het mooie Jekerdal ligt de authentieke carréhoeve Nekum. Hoeve Nekum wordt bewoond door de familie Bollen. Math Bollen, de huidige wijnboer en wijnmaker, is alweer de derde generatie Bollen. Sinds 1988 worden op de landerijen van Hoeve Nekum druiven verbouwd en wijn gemaakt.

De zuidoosthellingen van de Louwberg bieden een uitstekend microklimaat voor de rijping van de wijndruiven, en de bodem van löss, grind en mergel geeft frisse, fruitige wijnen.

Van 7 hectare druiven worden diverse wijnen gemaakt, zoals witte wijn (droog of zoet), rosé en rood.

Hoeve Nekum is geopend op zaterdag voor wijnverkoop of wijnproeverijen; op vrijdag zijn groepsbezoeken op afspraak mogelijk.

Geopend
Zaterdag van 10:00 u. tot 17:00 u.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *