Ga naar inhoud

Wijndomein Stokhem

Kasteel Wijnandsrade, Wijnandsrade

De wijngaard van Wijndomein Stokhem is 3 hectare groot en ligt op een steile Zuid-helling met in de bodem löss, kiezels, vuursteen en daaronder mergel, wat het uitermate geschikt maakt voor Bourgogne type druiven.

De wijngaard van Wijndomein Stokhem is 3 hectare groot en ligt op een steile Zuid-helling met in de bodem löss, kiezels, vuursteen en daaronder mergel, wat het uitermate geschikt maakt voor Bourgogne type druiven. In 2004 en 2007 is de helft van het areaal aangeplant met Pinot Noir druiven, waar verschillende wijnen van gemaakt worden, die allemaal een eigen karakter hebben. In 2022 is er op de rest van het perceel ook Chardonnay aangeplant waarvan het de bedoeling is om ook weer verschillende wijnen van te maken (vanaf oogst 2024). De overeenkomst is dat bij alle wijnen de tweede en derde slok minstens zo interessant zijn als de eerste, omdat je telkens weer nieuwe dingen proeft.

Op dit moment worden de volgende typen wijnen gemaakt: Pinot Noir Rood vatgerijpt, Blanc de Noir vatgerijpt en Pinot Noir Rosé. De wijnen worden met name verkocht in de betere restaurants en een aantal speciaalzaken.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *