Ga naar inhoud

Poppelmondedal

Maastricht

De Zandhoek wordt ook wel Poppelmondedal genoemd, dit is het zogenaamde ‘droogdal’, de aarde is hier in het bovenste stuk schraal, wat maakt dat je hier vooral kruiden vindt en weinig gras.

Contact

Poppelmondeweg
6211 Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

De Zandhoek wordt ook wel Poppelmondedal genoemd, dit is het zogenaamde ‘droogdal’, de aarde is hier in het bovenste stuk schraal, wat maakt dat je hier vooral kruiden vindt en weinig gras. In het stuk eronder is het meer kalkrijk waardoor er (zeer) zelfzame planten zoals kalketrip groeien. Maar ook orchideeën, aardakker, wilde marjolein en steentijm zijn hier te vinden. Een mooie bijkomstigheid is dat deze planten en kruiden veel verschillende soorten vlinders aantrekken. De Spaanse Vlag, Koninginnepage en gehakkelde Aurelia kun je hier zomaar voorbij zien fladderen.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *