Ga naar inhoud

Stadspark

Maastricht

Een romantische picknick, een culinair evenement, sportief aan het werk of gewoon lekker wandelen. In het Stadspark van Maastricht kan het allemaal. Ontdek de rijke historie in en rondom het Stadspark.

Contact

Stadspark
6211 JW Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Een romantische picknick, een culinair evenement, sportief aan het werk of gewoon lekker wandelen. In het Stadspark van Maastricht kan het allemaal. Ontdek de rijke historie in en rondom het Stadspark, beklim de eeuwenoude stadsmuren en sta even stil bij al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

 • Berenkuil
  Als je het Stadspark vanuit de Prins Bisschopssingel bewandelt kom je al gauw de Berenkuil te…

Een romantische picknick, een culinair evenement, sportief aan het werk of gewoon lekker wandelen. In het Stadspark van Maastricht kan het allemaal. Ontdek de rijke historie in en rondom het Stadspark, beklim de eeuwenoude stadsmuren en sta even stil bij al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

 • Berenkuil
  Als je het Stadspark vanuit de Prins Bisschopssingel bewandelt kom je al gauw de Berenkuil tegen. Voorheen hebben hier echte beren gewoond, maar dit kon natuurlijk niet heel lang duren. Daarom heeft de Berenkuil een kunstzinnige bestemming gekregen. Je vindt er beelden van een liggende giraf met een meisje ernaast. De kunstenaar refereert hier naar het leed dat de beren hebben moet lijden in de kuil. Er was veel controverse over dit kunstbeeld, maar het is en blijft een wonderbaarlijk stukje Maastricht en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ietsje verderop vind je een beeld van Beer Jo, een van de bekende beren uit de berenkuil. Hij zit troosteloos op een bankje, maar geeft een prachtig kunstzinnig werk weer.
 • Tapijntuin
  Aan de andere kant van de Jeker, op het terrein van de voormalige Tapijnkazerne, werken vrijwilligers met hart en ziel aan de ontwikkeling van een biologische stadstuin. De Tapijntuin is een vrij toegankelijke plek waar bezoekers verrast worden door wat de natuur Maastricht te bieden heeft aan gezonde producten. De Tapijntuin is op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur open voor alle publiek. Lees er hier meer over.
 • D’Artagnan
  Iets verderop vind je het beeld van d’Artagnan. Op 25 juni 1673 sneuvelde de musketier d'Artagnan bij de Tongerse poort, reden dat deze nu op bijzondere manier wordt herdacht in het Stadspark. Neem plaats op de bank in halve cirkelvorm en geniet van al het moois dat dit deel Stadspark je te bieden heeft.
 • Dierenpark
  Loop je richting het centrum dan tref je het dierenpark aan. In 2018 is dit geheel gerenoveerd en de hertjes en andere dieren zullen later dit jaar terugkeren in het park.

Wanneer je verder loopt wandel je langs de imposante fontein. Rondom deze fontein vind je op zomerse dagen gezellige groepjes mensen die lekker aan het picknicken zijn. Langs de kanonnen plof je neer in het gras en geniet je van een zonnige dag. Wandel over de historische stadsmuren en laat je verrassen door het prachtige uitzicht over het Stadspark. Er zijn heel wat verborgen pareltjes rondom de Stadsmuur en het Stadspark. Eenmaal onder de bijzondere Helpoort door gewandeld, beland je in het romantische Jekerkwartier. Maastricht blijft je verrassen…

Locatie