Ga naar inhoud

Houd moed

Plannen ombuigen tot ideeën die uitvoerbaar zijn om tóch je mensen aan het werk te houden. De hardst geraakte groepen helpen. Of gewoon je buurvrouw, je lieve opa of een kwetsbaar iemand in je eigen omgeving een hart onder de riem steken. In plaats van in eigen belang, denken in een gezamenlijk belang. Terugblikkend: de eerste coronagolf heeft ons doen leren. Het bracht ons nieuwe lokale helden. Wij zijn trots. Nu het einde nog niet in zicht lijkt, hawwe we nog steviger pin.

Haw Pin Vlaai - omdat we nog even moeten 'pin hawwe'

Op zondag 25 oktober is het de Dag van de Vlaai. Een mooie dag om iets bijzonders te lanceren: de Haw Pin Vlaai. Bakkerij Mathieu Hermans, SoDelicious, Patisserie Peter Lemmens, Patisserie Royale, Bakkerij Paulissenen en Bakkerij Souren bieden voor een bepaalde tijd deze bijzondere en heerlijke vlaai aan. Je geeft hem cadeau om iemand een hart onder de riem te steken, of smikkelt hem lekker zelf op. Vlaai verbindt en dat weten we in Maastricht maar al te goed. Juist nu we er allemaal behoefte aan hebben. Per vlaai wordt €1,- aan het goede doel gedoneerd, Stichting Hartje van Goud zal hier iets mee organiseren om eenzaamheid in Maastricht te verzachten. 

Gebundelde verhalen

De vakkenvuller die te maken kreeg met hamsterende bezoekers, ouderen die hun kleinkinderen niet meer mochten ontvangen, muzikanten die geen concerten meer gaven en een begrafenisdienst waarbij troosten op afstand moest. Al deze verhalen worden nu gebundeld in het digitale boek Corona in Maastricht.
Wil je de verhalen lezen of wil je jouw verhaal insturen? Bekijk het op de website van Thuis in Maastricht. 

Ga naar Thuis in Maastricht

De hele wereld wil 'pin hawwe'

Sarah ontwierp voor Maastricht Marketing de raamposter. Een fleurige poster waarmee mensen vanuit thuis (want daar verblijven we immers de laatste maanden het meeste) kunnen laten zien dat we samen 'pin hawwe'. We houden vol, blijven moed houden en denken aan elkaar. Al gauw werd het assortiment uitgebreid met ansichtkaarten en T-shirts. Met de aankoop hiervan steun je tevens Stichting met je Hart Maastricht. Deze stichting zet zich in voor eenzame ouderen. In betere tijden zal er een mooi evenement georganiseerd worden, met aangesloten Maastrichtse horeca, om deze eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. Haw Pin pakketten zijn inmiddels massaal besteld. Zelfs in Parijs en de Verenigde Staten wilden mensen 'HAW PIN' roepen! 

haw pin nexwork Maastricht Sphinxkwartier Landbouwbelang

Haw Pin aan Tafel

Wat is er met de opbrengst gedaan? Eind september is er op Château Neercanne een geweldige dag georganiseerd voor de eenzame ouderen van Maastricht. Het was een bijzondere en zeer zonnige dag. Tijdens 'Haw Pin aan Tafel' hebben een paar enthousiaste horeca-ondernemers, zoals Yves Mullenders (Poshoorn en Clichee), Björn Dijkstra (Le Bon Vivant), Safiere Henkes & Wouter Houten (Prix de Rome), Mark Gulikers (Café de Pepel) en Jorrit Consten (Darq), hun krachten gebundeld. Château Neercanne heeft er voor gezorgd dat deze dag werd voorzien van een gouden randje. Met een team vrijwilligers in de bediening en niemand minder dan Frans Theunisz & Charlotte Fisser voor het muzikale vertier. O ja, Inimini kwam aan het einde van de dag op een ijsje trakteren! Het was ge-wel-dig!

Webshop