Ga naar inhoud

Jo Peters - Oorsprong

Valkenburg

Jo Peters werken in steen en brons onthullen de eenvoud, kracht en emotie van de natuur, en dwingen respect af door hun oervorm en ruwe schoonheid.

In 1987 maakte Jo Peters (1954) zijn eerste beelden in klei. Zijn ambitie om kunst te maken werd steeds groter en hij ging op zoek naar andere mogelijkheden. In de bronsgieterij van Pie Sijen te Beek vond hij een inspirerende omgeving, waar hij in contact kwam met vele kunstenaars en leerde daar het toepassen van diverse technieken.

De aantrekkingskracht van de materie steen, bracht hem in Italië, het centrum van de steenwereld. Daar maakte hij kennis met verschillende soorten steen en bekwaamde hij zich verder in beeldhouwtechnieken. Via het Global-stone project kwam hij in 1999 in Zweden terecht, waar hij sindsdien elk jaar een periode werkt en lid is van het kunstenaarscollectief KKV. 

De tentoonstelling biedt een indrukwekkende collectie van beelden in steen en brons, die de kracht en emotie van deze materialen onthullen. De kunstwerken tonen het leven in al zijn facetten: hard, zacht, ruw en ongepolijst.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 1 september 2024 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Regulier€ 8,00
  • Studenten€ 4,00
  • KinderenGratis

Locatie