Ga naar inhoud

Alevtina Kakhidze: Windows, signs of peace

SCHUNCK, Heerlen

Deze tentoonstelling presenteert werken van Alevtina Kakhidze, deze behandelen thema's als identiteit, de Russisch-Oekraïense oorlog, over de complexe dynamieken tussen Oost en West, over machtsverhoudingen, de rol van het kapitalisme en onze consumptiecultuur en conflicten.

De Oekraïense kunstenares Alevtina Kakhidze, geboren in Oost-Oekraïne, toont in haar werken haar persoonlijke ervaringen met de oorlog in Rusland-Oekraïne en bevraagt ​​de handelingen van de veroverende macht. Haar kunst is een pleidooi voor vrede en verzet tegen geweld, waarbij ze vaak natuurlijke elementen gebruikt als symbolen van pacifisme. In haar installatie in de SCHUNCK etalage in het voorjaar van 2024 reflecteert ze op consumptie en bezit in relatie tot gewapende conflicten.

Op de tweede verdieping van SCHUNCK worden negen van haar tekeningen tentoongesteld, gemaakt kort na de invasie van Oekraïne door Rusland in 2022.

In de Sint-Pancratiuskerk presenteert Kakhidze werk van veertien hedendaagse Oekraïense kunstenaars, die associaties hebben met concepten uit het katholieke geloof en de impact van oorlog en vernietiging op verschillende uitdrukkingsvormen onderzoeken. De titel van de tentoonstelling is 'What hinders a sermon becomes one'.

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 1 september 2024

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *