Ga naar inhoud

Op zoek naar de vlinders van het Poppelmondedal

ENCI-groeve, Maastricht

Samen met de boswachters ga je tijdens deze wandeling op zoek naar de bijzondere vlinders op de mooiste plekjes van de berg.

Contact

ENCI-groeve
Lage Kanaaldijk 117
6212 NA Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Boek hier je tickets

De combinatie van warmte, de gunstige ligging van dit gebied op het zuiden en de samenstelling van de bodem, de mergel, zorgt voor een grote verscheidenheid aan planten. De bloemenrijkdom met haar nectar zorgt voor veel verschillende vlindersoorten.

Samen met de Vlaamse zustervereniging Natuurpunt zorgt Natuurmonumenten ervoor dat vlinders van het Vlaamse en Waalse deel van de berg hun leefgebied uitbreiden naar het Nederlandse deel. Meerdere keren per jaar wordt er gemaaid en afgevoerd met een hellingmaaier. Hierdoor wordt de grond verschraald, verarmd. Maar ze maaien niet alles, telkens laten ze iets staan voor de insecten en voor de zaadzetting. De schapen helpen ook een handje. Zo hoopt Natuurmonumenten op meer vlinders in de toekomst!

De wandeling start bij Chalet d'n Observant. 

LET OP: Het programma is niet geschikt voor kleine kinderen. Om deel te nemen moet je goed ter been zijn en stevige schoenen worden aangeraden.

Wanneer

  • Zaterdag 15 juni 2024 13.30 - 15.30 uur
  • Zaterdag 13 juli 2024 10.30 - 12.30 uur

Prijzen

  • Regulier€ 10,00
  • Leden€ 7,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *