Ga naar inhoud

De oudheid in kleur

Gallo-Romeins Museum, Tongeren

Je bent ongetwijfeld bekend met de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze in kleurrijke tinten beschilderden? Van top tot teen?

De tentoonstelling "Niet wit maar gekleurd" onthult hoe witmarmeren sculpturen uit de klassieke oudheid in feite kleurrijk waren beschilderd. Professor Vinzenz Brinkmann en Ulrike Koch-Brinkmann hebben talloze levensgrote reconstructies van keizers, goden en mythologische figuren gemaakt. De expo in Tongeren biedt een meeslepende ervaring met video-installaties, authentieke standbeelden, en sfeervolle beelden van marmergroeven. De bezoekers krijgen een leerrijke reis door het oude Griekenland en leren over de gebruikte technieken, pigmenten en de betekenis van de beelden in de klassieke oudheid. Kinderen kunnen genieten van speciale rondleidingen en creatieve ateliers. Een hoogtepunt van de tentoonstelling zijn de reconstructies van beroemde bronzen sculpturen, waaronder oude Griekse krijgers en 'de Bokser en de Prins', met verrassende details zoals edelstenen voor ogen en koperen lippen, tepels en wimpers.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 2 juni 2024 09.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag en zondag t/m 2 juni 2024 10.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 8,00
  • Senioren€ 5,00
  • Kinderen€ 1,00
  • Studenten€ 5,00

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *