Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Museum Schuilen

Maastricht

Een uniek museum onder in de eeuwenoude kazematten van Maastricht

Ga mee!…… naar beneden en maak een stap terug in de tijd! Het Schuilkeldermuseum bevindt zich op een plek waar ook daadwerkelijk werd geschuild en schuilervaringen zijn vastgelegd. U voelt meteen de sfeer zoals deze was in 1940-1945, wanneer er een ernstige dreiging uit de lucht kon vallen. In het museum vindt u in de vitrines herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Er zijn vrijwilligers aanwezig, die u de weg wijzen. 

Ga terug in de geschiedenis en laat ook jonge bezoekers zien hoe actueel een Schuilkelder kan zijn, in het onrustige Europa van dit moment.. Uniek is dat het museum verscholen ligt onder een woonwijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeven bewoners ook via zelf gegraven gangen onder in hun kelders of tuin, een weg naar beneden, naar de schuilkelder.

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *