Ga naar inhoud

Privérondleiding Grotten Zonneberg

Maastricht

Tijdens deze rondleiding door de Grotten Zonneberg wordt ondergronds Maastricht ontdekt; een plek waar de geschiedenis tot leven komt!

Tijdens deze rondleiding door de Grotten Zonneberg wordt ondergronds Maastricht ontdekt; een plek waar de geschiedenis tot leven komt! Een don…

Tijdens deze rondleiding door de Grotten Zonneberg wordt ondergronds Maastricht ontdekt; een plek waar de geschiedenis tot leven komt! Een donker avontuur in de grotten...geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen telefoonbereik, geen tijdsbesef. In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen verzorgt een ervaren gids ondergronds een rondleiding in de gangen waar namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. De Maastricht Underground gids wijst de weg in dit labyrint van ooit zo’n 230 en nu nog een goede 80 kilometer aan door de mens uitgegraven onderaardse gangen. Met een capaciteit van 50.000 personen, had een groot deel van de Maastrichtse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog de mogelijkheid om toevlucht te nemen tot de uitgestrekte gangen van dit stelsel. Een evacuatieruimte met elektrisch licht, een omroepinstallatie, een bakkerij, toiletten, kapellen, een ziekenhuis, waterpompstations en nog veel meer zijn hier ondergronds gerealiseerd, nooit volledig in werking getreden en in fragmenten en restanten nog aanwezig. 

Wanneer

  • Dagelijks t/m 28 februari 2025 08.00 - 20.00 uur

Prijzen

  • € 8,75 Minimaal aantal deelnemers: 15

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *