Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Schatten uit het depot - Maastrichtse scampi en meer…

Natuurhistorisch Museum Maastricht, Maastricht

Ontdek de verborgen schatten van het Natuurhistorisch Museum Maastricht!

Op en in de zeebodem krioelde het van het leven in de Krijtzee die een slordige 70 miljoen jaar geleden dit deel van Europa overspoelde. Daar hoorden ook de ‘opruimers’ van de zee bij: kreeften en krabben. Omdat deze geregeld moeten vervellen om te groeien kan één enkele krab of kreeft meerdere fossielen geleverd hebben. Vaak worden de scharen los van het schild gevonden en dan wordt het lastig om soorten op naam te brengen.

Op dit moment kennen we ongeveer 40 soorten uit de Sint-Pietersberg en omgeving; vaak klein, maar soms ook heel vervaarlijk. Die soorten worden door paleontoloog, John Jagt, getoond en van commentaar voorzien. Hij geeft een lezing van 14.00 – 15.00 uur gevolgd door een bezoek aan het depot. 

Vergeet niet om van tevoren te reserveren, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt. Meld je aan via museum@maastricht.nl of bel naar 043 350 54 90 om een plekje te bemachtigen. 

Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *