Ga naar inhoud

Bezoek de Amerikaanse begraafplaats | Margraten

Margraten

Bezoek het enige oorlogskerkhof van de Verenigde Staten in Nederland en laat je imponeren door de sereniteit van deze bijzondere plek.

Contact

Amerikaanse Begraafplaats Margraten
AM Begraafplaats 1
6269 NA Margraten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Eindeloze rijen met duizenden, identieke witte kruisen staan op een groene grasvlakte. Een indrukwekkend gezicht dat raakt, met een sereniteit die in groot contrast staat met de gruwel van de oorlog.

Elk kruis vertegenwoordigt namelijk één gesneuvelde Amerikaanse oorlogsheld die tijdens de Tweede Wereldoorlog streed voor de vrijheid van Nederland. Luister naar de ontroerende menselijke verhalen van de gids en leer de geschiedenis van deze plek kennen. Bezoek tevens het Ereplein met toren, kapel, vijver en ‘Wall of the missing’.

De rondleidingen worden in het Nederlands en het Engels gegeven. Deze activiteit is ook geschikt als schooluitstap waar op verzoek een specifiek educatief thema aan kan worden gekoppeld.

Neem contact op met American Cemetery Tours voor meer informatie.

Wanneer

  • Dagelijks 09.00 - 17.00 uur

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *