Ga naar inhoud

De wekelijkse première

Maastricht

Elke zondag gaat er een nieuw stuk voor orgel in première, gespeeld op het orgel van de Sint-Martinuskerk door Nick Goudkuil.

Een kort of wat langer stuk gecomponeerd voor orgel en via internet te beluisteren. Ieder stuk is voorzien van een korte toelichting.

De wekelijkse première is een nieuw initiatief waarbij er iedere week op zondag een nieuw stuk voor orgel in première gaat. Het zijn stukken van verschillende componisten en organisten, bekend en onbekend. Deze stukken worden gespeeld op het orgel van de Sint-Martinuskerk in Maastricht door Nick Goudkuil, initiatiefnemer van dit project en organist-dirigent van de Sint-Martinuskerk. Aan het project doet inmiddels een groeiend aantal componisten meer, onder wie Christos Kavour, Rick Debie, Joachim Junghanss, Hans Leenders en Gerben Budding.

Alle musici werken belangeloos mee en de premières zijn altijd gratis te beluisteren. Als je wilt kun je het project wel steunen met een donatie. Daarmee worden de kosten van het project gedekt en wordt geprobeerd de componisten uiteindelijk enige vorm van honorarium te bieden.

Wanneer

  • Elke zondag

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *