Ga naar inhoud

Currents 11

Maastricht

Ontdek de nieuwste kunstenaars en curatoren uit België, Duitsland en Zuid-Nederland in de jaarlijkse tentoonstelling " Currents, gepresenteerd door Marres Maastricht en Jester Genk.

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling die werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland presenteert. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Marres Maastricht en Jester in Genk, met een jong curatorenteam dat werk selecteert van pas afgestudeerde kunstenaars uit de regio.

Het initiatief dient als platform voor startende kunstenaars en curatoren, met een focus op netwerken en professionalisering. Marres en Jester streven beiden naar het bevorderen van een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. De tentoonstelling wordt ondersteund door een uitgebreid begeleidingstraject, met trainingen en workshops gericht op het versterken van de professionele vaardigheden van de deelnemende kunstenaars en curatoren.

Sinds de start hebben tien edities van Currents bijgedragen aan de bloei van startende kunstenaars en curatoren, met 150 tentoongestelde werken en de deelname van 25 veelbelovende, internationale curatoren.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 21 september 2024 t/m 3 november 2024 12.00 - 17.00 uur

Locatie