Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tussen Kunst en Kopie

Maastricht

De tentoonstelling Tussen Kunst en Kopie toont de zeldzame gipsencollectie die is ontstaan met de oprichting van de Stadsteekenschool in Maastricht in 1823, het huidige Maastricht Institute of Arts.

Het Maastricht Institute of Arts bestaat 200 jaar in 2023 en presenteert ter gelegenheid hiervan in het Bonnefanten een aanzienlijk deel van haar collectie gipsen afgietsels: de Academische Gipsotheek Maastricht. Deze zeldzame en unieke collectie is met de oprichting van de Stadsteekenschool in 1823 ontstaan en telt nu ongeveer 500 stukken. Het is een van de belangrijkste, meest gevarieerde en grootste gipsencollecties van Nederland. Veel beelden hebben een vaste plek in het academiegebouw en zijn onderdeel van de identiteit van het instituut geworden. De tentoonstelling Tussen Kunst en Kopie is mogelijk gemaakt door het Maastricht Institute of Arts, onderdeel van Zuyd Hogeschool.

Prijzen

  • Volwassenen€ 17,50
  • Studenten€ 8,75
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 8,75
  • Gratis Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, LGOG, Kunstuitleen, Vrienden van het Bonnefantenmuseum, CIMAM, Kumulus met Bonnefanten Jaarpas, Nationale en internationale studenten met Bonnefanten Jaarpas (te koop voor € 12,50), ICOM, Vereniging Rembrandt, VIP kaart VriendenLoterij.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *