Ga naar inhoud

Privérondleiding Tweede Wereldoorlog ondergronds

Maastricht

Bezoek de gangenstelsels in de Sint Pietersberg waar 50.000 mensen konden schuilen, kunstschatten werden opgeslagen en werd gesmokkeld.

 Tijdens deze themarondleiding over de Tweede Wereldoorlog neemt een gids de groep mee zo’n 30 meter onder de grond. Twee naast elkaar gelegen gangenstelsels worden bezocht om een goede indruk te krijgen van hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. 

De gids laat de schuilgelegenheid voor Maastrichtse inwoners zien. Ook de bewaarplaats voor de meest waardevolle kunstschatten van Nederland wordt bezocht. Daarvoor werd  een speciale kluis gebouwd, waar onder andere het beroemde schilderij van Rembrandt ‘De Nachtwacht’ 4 jaar lang gelegen heeft. De gids vertelt verhalen over ondergrondse smokkelroutes. Ervaar zelf hoe de Maastrichtse inwoners inventief te werk gingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om alle locaties te bereiken wordt ook zo’n 2 kilometer boven de grond gewandeld.

Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De constante temperatuur in de gangen is circa 11 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

Wanneer

  • Dagelijks

Prijzen

  • € 15,50 Minimaal 15 personen

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *