Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

NAVO-hoofdkwartier

Voormalig NAVO-hoofdkwartier, Maastricht

Ter ere van het 75-jarig jubileum van de NAVO en ‘Het Weekend van het Verdedigingserfgoed’ openen de poorten van het voormalig NAVO-hoofdkwartier met extra rondleidingen.

Contact

Voormalig NAVO-hoofdkwartier
Van Dopfflaan 6
6213 NG Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop hier je tickets

De groeve Boschberg ging 5 jaar na de oprichting van de NAVO in 1954 in gebruik als oorlogs- en oefenhoofdkwartier. Het complex viel twee jaar later onder de Wet op de Staatsgeheimen. Als gevolg van de gestegen spanningen tijdens de Koude Oorlog kreeg het hoofdkwartier in 1963 een permanente bezetting, dag en nacht en zeven dagen per week. Het complex was voor de NAVO een belangrijk communicatiecentrum. De luchtverdediging en de offensieve militaire operaties voor de noordelijke helft van West-Duitsland werden er gecoördineerd. Tot 1992 bleef dit een belangrijk communicatiecentrum.

Na het vertrek van de NAVO is de ondergrondse groeve grondig schoongemaakt waarbij het volledige hoofdkwartier werd ‘gestript’. Desondanks zie je tijdens je bezoek veel indrukwekkende ruïnes die je samen met de verhalen van de gids meevoeren naar andere tijden in dit unieke ondergrondse monument.

Prijzen

  • € 7,50

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *